HRVATSKO OTKRIĆE: Sovjetski lobi sprečio Hrvatsku i Srbiju da odu u finale Eurosonga!

HRVATSKO OTKRIĆE: Sovjetski lobi sprečio Hrvatsku i Srbiju da odu u finale Eurosonga!

15. svibnja, 2013.

38347 33333 af

Posle prve polufinalne večeri 58 Eurosonga jasno je da su zemlje bivše Jugoslavije doživele debakl i da uz Srbiju u finale u Malmeu nisu prošle ni Hrvatska, Slovenija i Crna Gora. Javnost u Hrvatskoj ima i obrazloženje za neslavan nastup svojih predstavnika ali ostalih sa bivšeg prostora i tvrde da je „Sovjetski glasački lobi“ uništio prolaz dražava eks-Jugoslavije u finale!

Na većini portala dnevnih listova u Hrvatskoj kao i društvenim mrežama konstatuje se da su znatno lošije pesme izborile nastup u finalu za razliku od na primer hrvatske i sprske pesme koje su takmičenje završile već prve večeri.

-Hrvatska ipak nije prošla u finale Eurosonga. Očito je ove godine bio jači ruski lobi. Dok nijedan predstavnik iz regije, uključujući Srbiju, Crnu Goru i Sloveniju, takođe nije prošao dalje, u deset finalista našli su se Rusija, Moldavija, Ukrajina, Estonija, Belorusija, Danska, Belgija, Irska, Litvanija I Holandija. Nismo razočarani jer smo sve odradili kako treba i dali sve od sebe. Nismo se mogli odupreti bivšem SSSR-ovskom dobrosusedskom odnosu i lobiju, kaže se u komnetaru, zapravo lamentu na sajtu zagrebačkog “Večernjeg lista”.

I na komentarima provejava uverenje da je ove godine sve bilo “izrežirano” da zemlje Balkana ne prođu u samu završnicu Eurosonga a da se prednost da “sovjetskom i skandinavskom bloku”:

-Naša klapa je pevala iz duše a srbijanske su devojke plenile mladošću i vedrinom ali ni mi ni oni nismo imali šanse jer Eurosong više neće finaliste iz ovog dela Evrope, smatra jedna od razočaranih hrvatskih forumašica.

Izvor:http://www.pulsonline.rs/

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code