PROSVJEDNO STAJANJE PROTIV MARŠALA TITA

PROSVJEDNO STAJANJE PROTIV MARŠALA TITA

30. rujna, 2014.

udruga-krug-za-trg-uklonimo-marsala-tita-iz-zagreba-i-hrvatske 1399301148 Custom

Članovi Kruga za trg održat će prosvjedno stajanje u utorak 30. rujna 2014. Od 10 i 30 sati uz spomenik svetom Jurju pored tramvajske pruge.

U  utorak 30. rujna brojne hrvatske kulturne i znanstvene institucije, koje svoje sjedište imaju na zagrebačkome trgu koji se sada zove Trg maršala Tita,  obilježavaju Dan otvorenog trga (maršala Tita). Povod je predstavljanje nove zgrade Muzičke akademije. U cjelodnevnom programu sudjelovat će Hrvatski školski muzej, Hrvatsko narodno kazalište, Muzej za umjetnost i obrt, Sveučilište u Zagrebu, Ansambl narodnih plesova i pjesama Lado, Škola primijenjene umjetnosti, Akademija dramske umjetnosti i Muzička akademija.

 S indignacijom primjećujemo da vodstva ovih institucija, uveličavajući Dan trga, prešutno prihvaćaju ime trga, da nemaju primjedbe na adresu na kojoj se njihove institucije nalaze. Dobro se osjećaju u društvu s maršalom Titom. Studentima i drugim mladim ljudima poručuju da su komunistička diktatura i represija bili prihvatljivi dio narodnoga života.

 Prosvjednim stajanjem žele poručiti da zločinci i zatirači ljudskih prava nisu zaslužili imena trgova. Također da Hrvatska čezne za rektorima, dekanima, intendatima, kustosima i ravnateljima koji drže do načela demokracije i morala.

Maja Runje, koordinatorica Kruga za Trg T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code