PROSVJEDI MLJEKARA ISPRED DUKATA I SIRELE

PROSVJEDI MLJEKARA ISPRED DUKATA I SIRELE

15. veljače, 2012.

mljekari

Mljekari iz Koprivnice s dvadesetak traktora stigli su noćas u Zagreb i pridružili se prosvjednicima ispred zgrade Dukata, a mljekari s bjelovarskog područja i dalje prosvjeduju ispred pogona Sirele u Bjelovaru.

Proizvođači mlijeka prosvjed su započeli jučer u podne, a nezadovoljni su otkupnom cijenom mlijeka koju im nudi Dukat, tvrtka koja je u siječnju svojim kooperantima najavila da od veljače prelazi na tržišno utvrđivanje otkupne cijene mlijeka.
Uz proizvođače mlijeka koji su noćas stigli pred Dukat prema Zagrebu traktorima su krenuli i proizvođači iz sjeverozapadne Hrvatske, a prema riječima potpredsjednika Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Mladena Šolčića u Zagreb bi danas moglo doći između 50 i 70 traktora koji su prema Zagrebu krenuli iz Čakovca, Varaždina, Križevaca i ostalih mjesta.
Prosvjednici se neće maknuti do rješenja njihovih zahtjeva, a daljnje akcije bit će poznate nakon sastanka Savjeta za mlijeko koji će se održati danas u Ministarstvu poljoprivrede, poručio je Šolčić, prenosi Hina.
Predsjednik HSUPM Igor Rešetar također je potvrdio kako su prema Zagrebu traktorima krenuli i proizvođači iz sjeverozapadne Hrvatske, nezadovoljni otkupnom cijenom Dukata te činjenicom da Dukat jučer nije kupio mlijeko od kooperanata.
Stotinjak proizvođača mlijeka okupilo se jučer u podne ispred Dukata u Zagrebu, a njih više od 300 sa 150 traktora ispred bjelovarske Sirele kako bi izrazili nezadovoljstvo otkupnom cijenom mlijeka.
Proizvođači mlijeka traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna i traže prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU, odnosno poštivanje promemorije o otkupnoj cijeni.

FOTO: ZLATKO KALLE

Izvor: Vjesnik T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code