HHO SLAVI 25. GODINA

HHO SLAVI 25. GODINA

16. veljače, 2018.

 

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, u petak 16. veljače 2016. u 18 sati, svečano će biti obilježena 25. obljetnica utemeljenja Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava, te Međunarodni dan ljudskih prava.

Predsjednica će se osobno obratiti skupu kraćim govorom u kojem će dotaknuti aktualna pitanja ljudskih prava u suvremenom svijetu i Hrvatskoj.

Na svečanosti će biti dodijeljene godišnje nagrade HHO-a za promicanje ljudskih prava u politici (Nagrada Miko Tripalo), međureligijskom dijalogu (Nagrada Mašović-Nikolić-Vincetić), medijima (Nagrada Joško Kulušić). Dodijelit će se i posebna međunarodna nagrada za životno djelo.

Svečanost će se održati u auli Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu.

Program:

18:00 – 18:10 Predsjednik HHO-a dočekuje gđu Kolindu Grabar Kitarović predsjednicu

Republike Hrvatske s njenom pratnjom

18:10 – 18:15 Mila Horvat voditeljica programa, upućuje pozdravnu riječ.

18:15 – 18:20 Predsjednik HHO-a g. Ivan Zvonimir Čičak upućuje pozdravne riječi.

18:20 – 18:30 Riječ predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović

18:30 – 18:35 Riječ Ante Gavranovića u ime utemeljitelja HHO-a

18:35 – 18:50 Dodjela nagrada.

 1. Nagrada Joško Kulušić za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava na području medijskog djelovanja dodjeljuje se:

Obrazloženje čita: Mladen Maloča

Plaketu uručuje: Katarina Pavičić Dokoza

 1. Nagrada Miko Tripalo za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava u Hrvatskoj tijekom protekle godine a koja nadilazi profesionalne obveze i uobičajene standarde, dodjeljuje se:

Obrazloženje čita: Karolina Vidović Krišto

Plaketu uručuje: Zlatko Mateša

 1. Nagrada Sulejman Mašović – Luka Vincetić – Jovan Nikolić za doprinos u međureligijskom dijalogu, ekumenizmu i vjerskoj toleranciji dodjeljuje se:

Obrazloženje čita: Igor Peternel

Plaketu uručuje: Jadranko Črnko

 1. Međunarodna nagrada za životno djelo

Obrazloženje čita: Zvonimir Šikić

Nagradu uručuje: Ivan Zvonimir Čičak

18:50 – 19:10 Završna riječ predsjednika HHO-a

19:10 Završetak svečanosti T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 17 veljače, 2018, 02:51

  HELSINŠKI ODBOR JE NAJVEĆA LJUDSKA PREVARA I PODVALA OD KATOLIČKO-KLASNE,RAZVRATNO -ZLOČINAČKE SVIJESTI.
  KAKVU SVRHU IMA OVAJ KAPITALISTIČKI,HELSINŠKI DERNEK ,U POZADINI SA KRIŽEM I RASPELOM, SIMBOLIMA PLJAČKE ,EKSPLOATACIJE I RATNIČKIH HORODI,ČIJA JE SVRHA INDOKTRINIRANJE RADIČKE KLASE ,ONOG NAJVEĆEG DIJELA OVE NAŠE LJUDSKE ZAJEDNICE,DA POSLUŠNO , POD KRIŽEM I RASPELOM , ROBUJE ,RATUJE ,UBIJA I RAZARA ,U INTERESU ONOG NAJMANJEG DIJELA LJUDSKE ZAJEDNICE, KOJA JE PO POSTULATIMA VJERE I VJEROVANJA ODREĐENA DA VLADA U IME BOLJEG I PRAVEDNIJEG ŽIVOTA ,ONIH ODANIH I POSLUŠNIH, DA KRAJ SVOGA ŽIVOTA BIVAJU UDOMLJENI U KRALJEVSTVU NEBESKOM ,3 METRA POPOD ZEMLJOM.
  MORAMO PRIZNATI ,POVIJEST NAS UČI I POTVRĐUJE ,ONU MARXOVU KONSTATCIJU,MAKAR NIJE VJEČNA ISTINA U POSLIJEDNJOJ INSTNCI , ALI JE NAJVIŠA SOCIJALNA ISTINA NAŠEG VREMENA,DA JE RADNIK U KAPITALISTIČKOM KLASNOM SUSTAVU PROIZVODNIH ODNOSA ,KAKAV VLADA VEĆ 17-STOLJEĆA , POD POKROVITELJSTVOM KRŠĆANSKE RAZVRATNOSTI , PLJAČKE I ZLOČINAČKIH POBUDA ZA OSVAJANJEM I BOGAČENJEM, NAJOBIČNIJE APSTRAKTNO MEHANIČKO POKRETALO, I DA JE ZA GAZDU,VLASNIKA SREDSTVA ZA PROIZVDNJU, VRIJEDAN TOLIKO, ONDA I ONOLIKO, KADA JE NA SVOM RADNOM MJESTU , U PROCESU RADA , I SAMO TOLIKO KOLIKO NJEGOVO RADNO MJESTO U TOM LANCU PROIZVODNJE PROFITA PRIDONOSI UVEĆANJU PROCENTA PROFITA. ZNAČI SAMO ONDA DOK JE UPROCESU PROUZVODNJE I DOK STVARA ,A KADA IZIĐE VANI ,KAŽE MARX, ONDA JE NA BRIZI POLICIJI I SOCOIJALNIM SLUŽBAMA.
  PA SE TREBAMO PITATI , A NA TO PITANJE IMAMO VEĆ DAVNO ODGOVOR ,OD VELIKIH FILOZOFA ,HEGELA ,FEUERBACHA ,MARXA I ENGELSA, ŠTO SAM NEKE NJIHOVE NAUČNE TVRDNJNE I DOKAZE ,VEĆ CITIRAO, PA ZAR DANAS, U DRUGOJ DEKADI 21-VOG STOLJEĆA ,KAKO NAS NIJE SRAM I STID ,KAO LJUDI KOJI ŽIVIMO I UPRAVLJAMO VISOKIM STUPNJEM VLASTITOG POSTIGNUĆA TEHNIKE I TEHNOLOGIJE PRIOIZVODNIH MATERIJALNIH SNAGA ,KOJIMA PREBIREMO SVEMIRSKA PROSTRANSTVA I OVLADAVAMO NEKIM SPOZNAJAMA,TIČUĆI SE OSTALIH NEBESKIH PLANETA ,KOJE NAS OKRUŽUJU, A DOSKORA NISMO ZNALI ,SKORO NIŠTA O NJIMA ,OSIM DA SMO IH JEDVA PROMATRALI SA NAŠE PLANETE, DA I DALJE ROBUJEMO KAO U VREMENIMA GRČKE KASTINSKE I ROBOVLASNIČKE VLADAVINE ,NAZAVNE DEMOKRACIJOM. PA ŠTA BI REKAO VELIKI GRČKI FILOZOF PLATON, KOJI JE SAV ŽIVIO U SVEMIRSKIM PROSTRANSTVIMA ,ALI SAMO U MISLIMA, TRAŽEĆI BOGOVE , UPRAVLJAČE, SVEMIRSKIH PROSTORA I UTJECAJA NA NAŠU PLANETU, A GLAVNOG BOGA MEĐU NJIMA, UPRAVLJAČA,IMENOVAO JE BOGOM BOGOVA,DEMIJURGOM, KOJI PO UVRIJEŽENOM POIMANJU SNAGE I MOĆI SVEMIRSKIH UTJECAJA NA NAŠU PLANETU ,OBJEDINJAVA MOČI OSTALIH BOGOVA , A KOJE HEGEL NAZIVA HIMERAMA ILI PRIKAZAMA.JER MODERNA FILOZOFSKA ZNANOST NE PRIZNAJE NIKAVO DRUGO BIĆE OSIM ONIH KOJE JE STVORILA PRIRODA .PA SVAKO LJUDSKO ,ZEMELJSKO BIĆE,KOJE IZMIŠLJA NEKE NADNARVNE UTVARE ILI BIĆA KOJA IMENUJE BOGOVIMA, HEGEL IH NAZIVA HIMERAMA,A SVIJEST TIH LJUDSKIH BIĆA NAZIVA NESRETNOM SVIJEŠĆU,JER NIKADA NISU SA SOBOM NI PO SEB I ,A MARX TAKVA BIĆA,KOJA NISU SVJESNA SEBE NI SVIJETA KOJI IH OKRUŽUJE , NAZIVA OVNOVIMA.
  PA HELSINŠKI ODBOR , NA STUPNJU DANAŠNJE SVIJESTI LJUDI, KOJI UPRAVLJAJU VISOKOM TEHNIČKOM I TEHN OLOŠKOM SNAGOM PROIZVIDNIH MATERTIJALNIH ODNOSA, BIVA I TAKO I JESTE ,DOŽIVLJAVAN NAJVEĆOM PREVAROM I PODVALOM, ZLOČINAČKO-KASTINSKO-PLJAČKAŠKOG KRŠĆANSTVA, RADNIČKE KLASE ,KOJA GA MORA ,ODMAH I APSOLUTNO, UKINUTI S’ OBRAZLOŽENJEM DA JE TO OSTATK OSTATAKA ,KASTINSKOG ,ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKOG ODNOSA KATOLIČKE CRKVE VEĆ 17 STOLJEĆA , PREMA ONIMA KOJI SU VJEROVALI CRKVI I BILI NJENI ROBOVI I APSOLUTNI POSLUŠNICI .A DANAS RADNIČKA KLASA RASPOLAŽE VISOKOM SVIJEŠĆU O SEBI I VISOKIM STUPNJEM ,PROIZVODNIH MATERIJALNIH SNAGA, KOJE JOJ DAJU APSOLUTNU MOĆ DA NA TOM STUPNJU USTROJI ,REČE HEGEL, NOVE DRUŠTVENO-PROIZVODNE ODNOSE KOJI ĆE ČINITI ZAJEDNIĆKE INTERSE I ODGOVORNOSTI , A KOJI NEĆE ,VIŠE NIKADA PROIZVODITI PROTURIJEČNOSTI NIKAVE VRSTE ILI KARAKTERA ,KOJI BI PROIZVODILI NEJEDANKOSTI. .

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. anno
  #2 anno 16 veljače, 2018, 18:03

  barem nešt pozitivno u ovom sivom momentu.
  baš me zanima tko će dobiti priznanja.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code