PROMOCIJA MONOGRAFIJE MALE ŠKOLE HRVATSKOG JEZIKA

PROMOCIJA MONOGRAFIJE MALE ŠKOLE HRVATSKOG JEZIKA

29. listopada, 2013.

HMI logo

Povodom obilježavanja 20 godina Male škole hrvatskoga jezika i kulture, Hrvatska matica iseljenika priređuje predstavljanje knjige SPOMENAK – Monografija Male škole hrvatskoga jezika i kulture u utorak, 29. listopada 2013. u 13 sati u Klubu Matis (ulaz do HMI-ja), Trg S. Radića 3, Zagreb.

Pozdravnu riječ uputit će mr. sc. Marin Knezović, ravnatelj HMI-ja, a knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Dragutin Rosandić, doc. dr. sc. Lidija Cvikić i  Lada Kanajet Šimić, urednica. Program vodi Vesna Kukavica.

Mala škola hrvatskoga jezika i kulture tradicionalni je projekt Hrvatske matice iseljenika koji se provodi u kontinuitetu od 1993. Namijenjen je djeci u dobi od 9 do 16 godina koja žive i školuju se izvan RH, s temeljnim ciljem da, kroz razne radionice, unaprijede svoje znanje hrvatskoga jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu Hrvatske i kraja u kojemu borave. U ovome je programu do danas sudjelovalo 1.080 djece iz 33 europske i prekooceanske zemlje te 60 stručnih voditelja različita profila.

Monografija Male škole hrvatskoga jezika i kulture slikom i riječju bilježi dvadeset godina ovog uspješnog Matičinog programa. Kako se na predlošku tekstova koje su pisali voditelji radionica, tj. stručnjaci različitih profila, mogu odrediti posebnosti pedagoško-metodičkih pristupa u učenju i poučavanju hrvatskoga jezika i kulture u uvjetima dvojezičnosti/višejezičnosti, interkulturalizma i globalizacije, SPOMENAK sadrži sve sastavnice obrazovnoga kurikuluma koji se odnosi na učenje i poučavanje hrvatskoga jezika i kulture (kao nasljednoga jezika) u migracijskim uvjetima.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code