PROMETNICA LUDINA-BOROVAC VODI JE U ZATVOR?

PROMETNICA LUDINA-BOROVAC VODI JE U ZATVOR?

6. ožujka, 2014.

 

 

2405 zupanica U1 Custom

Donosimo spisak  sumnjivih poslova  Marine Lovrić Merzel

 

 

Napisao: Josip Frković

Ah, ta navodno demokratska politika kukurikavaca!  Na temelju prijave sisačko-moslavačke policije, Uskok je 3. ožujka obznanio rješenje o pokretanju (dugo očekivane) istrage protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel. Ali  i sada već bivšega ravnatelja sisačke Podružnice Hrvatskih šuma Zvonka Rožića. Sumnjiči ih se zbog utemeljene sumnje na počinjenje zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, te zloporabe položaja i ovlasti u poticanju. Suhoparnim rječnikom tijela progona, naglašava se da je kontroverzna i aferama sklona političarka od 2009. do konca 2013. u više navrata u lugarnici „Brezovice“ organizirala privatne proslave svoga i rođendana članova svoje obitelji, te druge domjenke, a troškove usluga od 48.000 kuna – prema nalogu MLM – platila je županija. Za korištenje prostorija  popularnog „šumskoga dvorca“ i pružene usluge prehrane i pića (od narezaka do janjetine i prasetine), prilikom predskupštinskih priprema savjetnika i ostalih SDP-ovih koalicijskih  vijećnika, ponovo je korišten županijski proračun, oštećen za 134.000 kuna. Vrhunac primitivnog bezobrazluka zbio se 13. lipnja 2009. – uoči „tvrde“ konstituirajuće sjednice Županijske skupštine, na kojoj je neposredno izabrana županica za prevagu većine zaiskala pomoć  tadašnjeg HNS-ova blefera i trenutnoga stanara Valture Radimira Čačića. Verbalnim i psihološkim pritiskom, pak, vijećnicu Mirjanu Golubić otpremila je u bolnicu i ondje je maltretirala. Nastavak te sage je jednomjesečna utemeljiteljska stanka, tijekom koje je uspjela „preodgojiti“ dvojicu članova HSU-a Josipa Prajnera i Vladimira Gregurića, te im dodijeliti profitabilne savjetničke pozicije u svom drugom mandatu (članstvo u odborima i komisijama donosilo je prebjezima zamašne mjesečne iznose, navodno i do 20.000 kuna – op.p.).

SVADBA U 47 GODINI NA TERET PRORAČUNA

Uzalud je tadašnji čelnik HSU-a Rajko Mladenović  protestirao. Županici  više nije trebala kohabitaciju s vijećnicima oporbene većine. Mladenović  je budućoj mladenki uputio više javnih uvreda, a ona je uzvratila sa „sedam dobrohotno prešućenih šteta za popravke službenih automobila kojima je upravljao njen zamjenik iz prvoga mandata…“ Poslije prosinačkog naprasnoga odlaska u Beograd i Novi Sad 2008., s izabranikom svoga srca – te predizbornoga susreta s putujućim glasačima, sa svakovrsnim četničkim zlotvorima koji se za razliku od sadašnjega zamjenika, Pupovčeva dičnoga Bogdana  Rkmana ne usude kročiti u Hrvatsku – bila je to druga velika zabašurena laž Marine Lovrić Merzel. Pričala je bajke o odlasku na pokop djeteta jednoga (valjda odmetnutoga) prijatelja, da bi internetski portal poraženih BG i NS-pobjeglica javio o porukama poziva na povratak i s tim u vezi „poboljšane bezbednosne prilike“. Tada i do današnjega dana njeni uporni sljedbenici bili su članovi kvinteta (samo)razvikanih ratnih veterana, domoljuba i pravaša. Među njima su direktor razvojne agencije Pejo Trgovčević, protukandidati za sedlo župana i gotovo dinastijski nasljedni predsjednici  Skupštine Željko Kardaš i Soldo, potom tihi Jozo Bilobrk i ražalovani čelnik Gradskoga vijeća Zdenko Koren.  Zašto je MLM 2009. trijumfalno izabrala Brezovicu? Tadašnja 47-godišnja mladenka svoj je svadbeni pir – baš kao milijunski jeftin „Sofijin bal“, kada je 2008. nazočio i dugoprsti  teklič iseljeničkih čekova i počasni predsjednik tzv. antifašista Stipe Mesić – poželjela proslaviti jednako glamurozno, u velikom komfornom šatoru i zelenom šumskom okruženju. Ugostitelji  Hrvatskih šuma, koji su za tu prigodu imali vrsnoga dubičkoga kuhara i kvalitetan kotao, spremili su poznatima gulaš za kojim se gemišti mogu eksirati u potocima.

I DALJE ŽIVI NA VISOKOJ NOZI

Kako se uz vedre taktove i bećarski „Crven fesić“ slavilo do  kasnih ura, dio personala javnoga poduzeća radio je prekovremeno. Taj učinak, međutim, nije naplaćen naručiteljici, pa se spomenuti lekenički  šumar Rožić – pred sam kraj uspješne i nadasve štedljive  karijere – našao pred neugodnošću sudjelovanja u političkoj korupciji. Za ciglih 9.600 kuna…Sporni će se iznos uz kamate lako naplatiti. Žena koja se ne osjeća krivom  i „koja će pokazati istinu“, jer je klevete prikazuju „kao da je cijeli njen život bila laž“, i dalje uživa u svojoj ljepoti i moći, životu na visokoj nozi. Uz, dakako, kasicu-prasicu županijskoga proračuna. I dok inspektori  u trgovini skupocjene kozmetike „Miller“ pronalaze tragove predbožićnoga pazara MLM – vrijedna 30.000 kuna i plaćena osobnom karticom muljanjima vične suradnice – „Uskok“ će uskoro rasplesti i paučinu velike laži o povoljnoj kupnji „peugeotova“ servisa za hitnu medicinsku pomoć (otac obitelji bivšega vlasnika teško je bolestan, a potomak odbija bilo kakav kontakt s medijima – nap.p.). Temeljito je mutno i pogodovanja vrtnom patuljku debelih obrva pri kupnji za Žužića sedam puta vrijednijih „Cesta Sisak“,  možda i kupovine velebne zgrade Dunavskoga Lloyda u vlasništvu firme „Višnjice“ ljubljanskoga poduzetnika Hrženjaka za županiju, obnove ginekološko-porodiljnoga paviljona Opće bolnice, preko 100 milijuna kuna vrijedne modernizacije županijske alternativne prometnice Velika Ludina – Borovac, investicija u Lječilištu Topusko, kriminalno plaćanje 14 tzv. savjetnika etc. Marina Lovrić Merzel, pitajući „zašto bi me priveli“ i spominjući  monstruozne optužbe aktivistice HDZ-a , tvrdi kako će svoje čvrste argumente protiv laži i kleveta podastrijeti istrazi. U ovoj fazi istrage preostaje joj i ZKP-mogućnost prigovora.  T

 

 

12 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mišo
  #1 Mišo 10 ožujka, 2014, 00:30

  Siguran sam da je u “poslu” između MLM i Žužića riješen i mali dar za burduša – lova za stan “KOJU MU JE POSUDIO PRIJATELJ”

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Đoko
  #2 Đoko 7 ožujka, 2014, 18:19

  Upravo suprotno ,trebati će vrhunski odvjetnik svima onima koji su protiv nje i jedno slovo rekli.Zaštićena je ona ko Meca u šumi stoga se i ponaša tako.Kako i ne bi kada ona zna koliko je maznuo svaki onaj tko bi nju eventualno sudio.Zato će biti po onome scenariju ” tresla se brda rodio se MIŠ.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Đoko
  #3 Đoko 7 ožujka, 2014, 18:14

  Sve i da dotična gospođa i završi u zatvoru biti će joj puno bolje nego li bilo kome od onih 400 tisuća nezaposlenih.Napisah prekjučer da u Hrvatskoj još uvijek Vrana vrani oči ne kopa.No jednoga dana kada i to krene biti će im gadnije negi li je sada u Krimu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. ma dajte
  #4 ma dajte 6 ožujka, 2014, 18:28

  meni se čini da bu ova trebala dobrog odvjetnika

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. GOOGLE
  #5 GOOGLE 6 ožujka, 2014, 13:51

  Što li sve piše o toj ženi po internetu. Ta očito đon-obraz…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code