PROJEKT „KULTURA TURIZMA“

PROJEKT „KULTURA TURIZMA“

15. ožujka, 2014.

561408 254563084634996 778438550 n Custom

U Boćarskom domu 14. ožujka 2014. u sklopu međunarodnog sajma turizma PLACE2GO, s početkom u 10:00 sati zapravo se i službeno otvara štand projekta Turističke zajednice grada Zagreba pod nazivom „Kultura turizma“.

„Kultura turizma“ je projekt  kojeg je Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula 2010. godine u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport – kojim se nastoji mlade uključiti na sudjelovanje u programima zaštite okoliša i životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanja razine gostoljubivosti i, stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu poglavito i na gospodarskom razvoju grada Zagreba.

Stoga na ovaj način, sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, Turistička zajednica grada Zagreba nastoji podići svijest o svojem gradu i upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba.

Učenici pet zagrebačkih srednjih škola kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni ipak stoga sudjeluju u projektu „Kultura turizma“ u obliku izvannastavne aktivnosti tijekom trajanja sajma, od 14. – 16. ožujka, predstavit će svoje projekte koji će pokazati kako mladi ljudi doživljavaju kulturu i turizam grada Zagreba.

Stoga na prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, u projekt su ove godine uključene zagrebačke srednje škole: IV. gimnazija, Gornjogradska gimnazija, XII. gimnazija, Škola za medicinske sestre Mlinarska, Tehnička škola Ruđera Boškovića.

Ivan Raos T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code