PRIZNANJE BRANITELJA REDATELJU FILMA “BROJ 55”

PRIZNANJE BRANITELJA REDATELJU FILMA “BROJ 55”

2. listopada, 2014.

PRIZNANJE BRANITELJA REDATELJU FILMA BROJ 55

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz hrvatskog Domovinskog rata, dodijelila je “Veliku zlatnu plaketu – da se ne zaboravi” hrvatskom redatelju Kristijanu Miliću za film “Broj 55”, koji je snimljen prema istinitom događaju iz 1991. Riječ je o vrhunsko produciranom i vizualno upečatljivom filmskom ostvarenju, napravljenom bez ikakvog politiziranja, koji će osim kod hrvatskih branitelja i stradalnika stvoriti snažan dojam, da se ne zaboravi što su sve prošli hrvatski branitelji u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Milić je s ovim filmom, koji je dobio i sve najvažnije nagrade na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, vratio zanimanje širokog gledateljstva za hrvatski film, a poglavito je istaknuo svoj osebujni autorski stil.

S obzirom da je i sam bio sudionik hrvatskog Domovinskoga rata, vjerujemo da će nastaviti u ovom stilu – da se ne zaboravi.

Priznanje će autoru filma biti uručeno tijekom ovog mjeseca.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. nensy
  #1 nensy 6 listopada, 2014, 14:48

  Opet branitelji. Osjetili su da je to najbolji film. Čestitke g. miliću na prekrasnom filmskom ostvarenju. Vjerujem da će ga Hrvatska kandidirati za najveću svjetsku nagradu. Čestitke ponovno i Mladenu Pavkoviću koji sa svojim braniteljima ne propušta prikazati ono najbolje. Jedva čekam da film krene u kinima, iako sam ga gledala u puli.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. happyshack
  #2 happyshack 3 listopada, 2014, 09:11

  Odličan film. Bravo! Šteta da nije prikazan na dan otvaranja ovogodišnjeg Pulskog festivala – pred tzv. političkom elitom – ali organizatori očigledno nisu htjeli riskirati,…
  Bravo još jednom. Nadam se da će se nastaviti prikazivati – s obzirom da HRT (koliko čujem) ima sva prava na film/distribuciju i može jednostavno odlučiti “drukčije”….

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code