PRITVORENA KOLUMNISTICA PORTALA TJEDNO

PRITVORENA KOLUMNISTICA PORTALA TJEDNO

23. siječnja, 2013.

0601007.48

Hrvatsko novinarsko društvo oglasilo se priopćenjem u kojem navodi da je šokirano određivanjem pritvora poznatoj novinarki Jasni Babić te traži njeno hitno puštanje iz Remetinca.

– Hrvatsko novinarsko društvo šokirano je pritvorom koji je Općinski kazneni sud u Zagrebu odredio poznatoj novinarki Jasni Babić kako bi osigurao njezin dolazak na sudsku raspravu zbog tužbe koju je protiv nje 2009. godine, zbog navodne klevete, pokrenuo Josip Radeljak.

Tražimo da Sud hitno pusti novinarku Jasnu Babić na slobodu. Nedopustivo je da kolegica Babić čami u Remetincu čekajući sazivanje sudske rasprave. Koliko pamtimo, nijednom novinaru u Hrvatskoj nije bio određen višednevni pritvor zbog osiguranja dolaska na sudsku raspravu koja još uopće nije niti sazvana! Želimo upozoriti i na to da su pojedini novinari sve više potencijalno materijalno ugroženi zbog znatno viših novčanih kazni koje omogućava novi Kazneni zakon. Osobito su ugroženi kolegice i kolege koji su izgubili posao, a optuženi su zbog novinarskih priloga koji su realizirani u medijima za koje su prije radili. Uglavnom su medijski poslodavci plaćali moguće sudske kazne ali sada neki od njih to više ne čine jer ti novinari više ne rade u njihovim medijima – navodi HND u priopćenju koje je potpisao predsjednik društva Zdenko Duka. (irk/VLM)T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
  1. susjed
    #1 susjed 23 siječnja, 2013, 14:58

    pa poštanski sandučić joj je zatrpan poštom jer uopće iz protesta ne podiže poštu

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code