PRIOPĆENJE PORTALA DNEVNO O HAKERSKIM NAPADIMA

PRIOPĆENJE PORTALA DNEVNO O HAKERSKIM NAPADIMA

29. prosinca, 2014.

cenzuraa dnevno

Internetski portal Dnevno.hr od 22. prosinca izložen je cyber kriminalu, točnije kombinaciji hakerskih DDOS napada koji su uslijedili nakon izravnih anonimnih telefonskih prijetnji. Konotacije telefonskih poziva upućivale su na konkretne sadržaje o kojima smo pisali i o kojima  pišemo bez obzira na sve. Prijetnju najave rušenja naše internetske stranice prijavili smo nadležnim institucijama, kao i kasnije samo rušenje stranice.

Upravo u predizborno vrijeme u kojemu je portal dnevno.hr nastavio sa svojim stilom pisanja i otvaranja tema o kojima se inače u medijima ne govori toliko otvoreno, hakerski su napadi postajali sve ustrajnijima dok stranica u jednom trenutku nije posve srušena.

DdoS napad (Distributed Denial-of-service) je jednostavnim rječnikom napad velikim “lažnim prometom” na određenu internetsku stranicu. Riječ je o neusporedivo višestruko većem posjetu na određenu stranicu (IP adresu) čiji server to ne može podnijeti pa tako dolazi do povremenog ili trajnog rušenja stranice rezultat čega je nemogućnost pristupa stranici i njezinu sadržaju pa posjetiteljima djeluje da domena ne postoji.

Naši se IT stručnjaci i dalje bore protiv tog problema, no hakerski su napadi ustrajni. Iako je otvaranje sadržaja na dnevno.hr-u trenutno otežano i samo djelomice dostupno hrvatskoj javnosti, novinari nastavljaju s radom i redovito objavljuju nove sadržaje. Izvan granica Hrvatske promet dnevno-hr-a još nije pušten.

Naši su tehničari izmjerili da je riječ o napadu od preko pedeset gigabita (gbph) prometa. Jasno je da stranicu napada netko tko je spreman potrošiti tisuće dolara dnevno, i to raditi neograničeno dugo, kako bi portal ostao nedostupan.

Suočeni s ozbiljnom cenzurom, čitatelje pozivamo da ostanu uz nas te se nadamo što skorijem povratku javnosti u punom dosegu. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
  1. lero
    #1 lero 30 prosinca, 2014, 15:14

    e pa nece djavolska banda dozvolit da userete romanticnu sliku o sebi koju su toliko dugo kroz svoju propaganda gurali o sebi jadnom narodu. Kojem blenti jos nije jasno sta je i za koga radila razbojnicka sumska banda yusipovicevog cace, pa mu te budalesine jos mogu prodavat muda pod bubrege. Visoki postotak na izborima tog banditskog eksponenta je product ocite manipulacije. Apsolutno je nevjerojatno da u hrvatskoj postoji tako veliki broj glupana koji bi unatoc spoznaji o tolikim gadostima doticne spodobe , za nju glasovali.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code