PRIOPĆENJE GRADSKOG UREDA ZA IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE I IMOVINU GRADA

PRIOPĆENJE GRADSKOG UREDA ZA IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE I IMOVINU GRADA

28. svibnja, 2013.

sestre-milosrdnice

Zbog zanimanja javnosti i medija o deložaciji, zakazanoj za 28.05.2013., na adresi Vinogradska cesta 22-a želimo izvijestiti da se u ovom slučaju radi o deložaciji ovršenika Sofije i Borislava Bijelića, koji stan u Vinogradskoj 22-a/IV, površine 39,47 m2, godinama ne koriste za stanovanje.

Naime, pravomoćnom i ovršnom presudom Općinskog građanskog  suda u Zagrebu usvojen je otkaz stanarskog prava Sofiji i Borislavu Bijeliću, te im je naloženo iseljenje i predaja stana.

Nadležni Općinski građanski sud u Zagrebu donio je rješenje o ovrsi, broj Ovrs-416/09, temeljem kojega je isti sud 8. travnja 2013. donio zaključak kojim je zakazao deložaciju za 28. svibnja 2013.

Ovršenici Sofija i Borislav Bijelić predmetni stan ne koriste od 1994. te je njihovo boravište nepoznato, a stanom raspolaže odvjetnik Nikola Badovinac na način da stan daje na korištenje trećim osobama – podstanarima što je utvrđeno višekratnim očevidima (od kojih je zadnji izvršen 27.05.2013.), dokumentacijom MUP-a i informacijama koje je Grad Zagreb dobio od građana.

U skladu sa navedenim činjenicama pristupiti će se navedenoj deložaciji u cilju zaštite imovine kojom upravlja Grad Zagreb.

                                                                    

PROČELNICA

Ninoslava Zeković, dipl. pravnik T

 

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code