PRIOPĆENJE GRADONAČELNIKA O SLUŽBENOM POSJETU RIMU

PRIOPĆENJE GRADONAČELNIKA O SLUŽBENOM POSJETU RIMU

4. srpnja, 2013.

PRIOPĆENJE GRADONAČELNIKA O SLUŽBENOM POSJETU RIMU

U sklopu dvodnevnog službenog posjeta Rimu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se s gradonačelnikom Rima Ignaziom Marinom, te je tako upisan kao prvi gradonačelnik kojeg je g. Marino primio u svom novom mandatu.

U srdačnom razgovoru u rimskoj Gradskoj upravi bilo je riječi nastavku dosadašnje i razvoju daljnje suradnje glavnih gradova Hrvatske i Italije te intenciji da suradnja, pogotovo nakon potpisivanje Izjave o namjeri u ožujku 2012., bude još konkretnija. Gradonačelnici žele ojačati suradnju gradova u ostvarivanju zajedničkih interesa i unapređivanju područja ključnih za razvoj njihovih gradova.

Gradonačelnici glavnih gradova Hrvatske i Italije razmijenili su iskustva o modelima upravljanja gradovima te dogovorili da predstavnici Rima posjete Zagreb kako bi se informirali o radu Kontrolnog ureda i Zagrebačkog Holdinga jer bi gradonačelnik Marino takvu komunalnu tvrtku htio osnovati i u Rimu.

Prvi čovjek rimske izvršne vlasti čestitao je gradonačelniku Bandiću na ulasku Hrvatske u EU i na nagradi za mobilnost koju je Zagreb dobio ove godine. Uz zahvalu, gradonačelnik Bandić uputio je rimskome kolegi poziv da, s najbližim suradnicima, 27. rujna posjeti Zagreb u prigodi gostovanja Bečke filharmonije, kada se očekuje i dolazak bečkog gradonačelnika Michaela Häupla.

Gradonačelnik Bandić je 2, lipnja , na poziv veleposlanika RH u Italiji Damira Grubiše, u zgradi veleposlanstva, prisustvovao svečanosti proslave ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code