PRIOPĆENJE HRVATSKIH BRANITELJA

PRIOPĆENJE HRVATSKIH BRANITELJA

25. rujna, 2014.

Poginuli-hrvatski-branitelji

Hrvatskome narodu, državljanima Hrvatske u Domovini, BiH te iseljeništvu, s radnog sastanka u Vukovaru, poručujemo slijedeće:

1. U ime, KOT RH, SOHV, ZUVGB, USJP i branitelja Hrvatske, zahtijevamo od Predsjednika RH, Vlade RH, Sabora RH i ostalih relevantnih institucija, hitno poduzimanje svih političkih,pravnih i diplomatskih koraka za trenutno oslobađanje otetog Veljka Marića i sprječavanje apsurdne srbijanske primjene univerzalne jurisdikcije nad državljanima Hrvatske, a posebno bezočne situacije da velikosrpski agresor sudi braniteljima Hrvatske.

2. Od svih institucija Hrvatske zahtijevamo trenutni prestanak protuzakonite i protuustavne primjene ćirilične agresije na Vukovar,sukladno odluci Ustavnog suda.

3. Upozoravamo sve nadležne institucije,stranke i pojedince da ne pokušavaju narušavati referendumski institut i zahtijevamo poštivanje Ustava RH i suverenosti naroda.

4. Ako se vlasti i ostale institucije ogluše na opravdane legitimne zahtjeve ovog skupa, neće biti dobrodošli u Vukovar i na sva druga braniteljska događanja, a poglavito u kolonu sjećanja 18.11.2014.

5. Povucite presude, kazne i kazneni progon, ljudima osuđenim zbog otpora protuzakonitom i protuustavnom nasilju nad Vukovarom. Zahtijevamo ispravak ove nepravde kao i trenutno zaustavljanje nasilja nad krvlju stečenim pravima branitelja.

6. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, Zbor udruga veterana gardijskih brigada, Udruga specijalnih jedinica policije, Koordinacijsko operativni tim RH te 400 braniteljskih udruga, podržat će skorašnji prosvjed „Saveza udruga branitelja-radnika RH“ na Markovom trgu u Zagrebu

S vjerom u Boga i hrvatski narod.
Hrvatski branitelji T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Klarens
  #1 Klarens 29 rujna, 2014, 18:39

  Psi laju karavane prolaze
  Vadite gebise iz chashe
  Krmezhljivci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. odmah
  #2 odmah 25 rujna, 2014, 15:16

  u jebote, iz kojeg sna ste se vi mjesecari probudili. Ispred nosa vam godinama sustavno razgradjuju drzavu i narodu unistavaju buducnost i lijevi i lijevidesni, a koje vi to ocale nosite pa niste nista vidjeli ili ste ko medvjedi spavali zimski san na penziji. Nakon tolikih stoljeca neslobode pojavi se trenutak svjetla koji se tako lako ugasi. Ako je ne pazis sloboda ti je kao zec, vlo lako umakne. I eto to se dogodilo pospanim hrvatskim ratnicima. Ostali bez slobode, bez drzave i buducnosti dok si reko keks.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code