PRIJE 22 GODINE ODLUČIO TOTO SCHILACI A MACINI BIO REZERVA

PRIJE 22 GODINE ODLUČIO TOTO SCHILACI A MACINI BIO REZERVA

21. lipnja, 2012.

roberto_mancini_1547974c

Nogometne reprezentacije Italije i Engleske, koje će u nedjelju odigrati četvrtfinalni dvoboj na Euru 2012, nisu se sastale na velikom natjecanju  22 godine.

Posljednji su put Englezi i Talijani odmjerili snage tokom Svjetskog prvenstva 1990. godine. Tada su Talijani bili domaćini SP-a, a u utakmici za treće mjesto pobjedili su Englesku s 2-1.

Pomenuta utakmica riješena je za 15 minuta, kada su postignuta sva tri gola.

Prvo je Roberto Baggio iskoristio grešku engleskog golmana Petera Shiltona u njegovoj posljednjoj utakmici pred mirovinu. David Platt je izjednačio nakon deset minuta, ali je Salvatore Toto Schillaci vrlo brzo fauliran u kaznenom prostoru Engleza. Iz dosuđenog penala, koji je Schillaci i realizirao, Italija je stigla do pobjede.

Tim je golom iz penala Skillaci sebi osigurao „Zlatnu kopačku“, trofej namijenjen najboljem strijelcu SP-a. Zabio je ukupno šest golova.

Strijelac jedinog gola za Engleze u toj utakmici, David Platt, danas je pomoćnik šefa Edina Džeke, Roberta Mancinija. A, Mancini je u toj utakmici presjedio 90 minuta kao rezerva na klupi Italije.T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code