Prezentacija knjige “Vojnik” Yosija Peleda 7. lipnja u Novinarskom domu

Prezentacija knjige “Vojnik” Yosija Peleda 7. lipnja u Novinarskom domu

1. lipnja, 2012.

foto_knjiga_vojnik

Prezentacija knjige “Vojnik” o životu Jefke Mandelevica održat će se u četvrtak, 7. lipnja, u Novinarskom domu u 18.30 sati. Na prezentaciji će, prored autora knjige Yosija Peleda, govoriti vojni analitičar Igor Tabak, prevoditeljica Lajla Šprajc i urednik knjige Pavle Kalinić.
Jefke Mandelevic glavni je lik knjige Vojnik autora Yosija Peleda, izraelskog pisca, generala i ministra, kojem je trebalo trideset godina da se suoči s činjenicom da su Jefke i Yossi jedna te ista osoba,dakle, on sam.
U životnoj priči glavni lik preživljava nacistički progon i Drugi  svjetski rat zahvaljujući činjenici da su ga roditelji dali na čuvanje u kršćansku obitelj.
Njegovi roditelji su završili u Auschwitzu. Nakon rata uslijedio je težak susret s majkom i prihvaćanje činjenice da je Židov, a ne kršćanin.
Poslije II svjetskog rata, njegova majka odlučuje preseliti se u Izrael gdje žive u kibucu. Yosij s  navršenih 18 godina, kao i svi njegovi vršnjaci, otišao je na odsluženje vojnog roka u Izraelske obrambene snage. Ondje postiže zavidnu karijeru zahvaljujući svojim vojničkim i organizacijskim sposobnostima. Nakon vojničke karijere okreće se politici te postaje ministar u Izraelskoj vladi. Knjiga „Vojnik“ prikazuje život Yosija Peleda i suvremenu povijest izraelskog naroda. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code