PREVARE NA STRANICI TINKTURA.COM

PREVARE NA STRANICI TINKTURA.COM

29. rujna, 2012.

 

Divjak-1
Dubravko Ddivjak iz Jastrebarskog upozorava 

Piše: Zoran Milanović

Upravo u trenutku kada sam odlučio pisati  tekst o krađi, ali ne nakita, satova, automobila, bicikla i da ne nabrajam, nego ni manje ni više,  o krađi portala i njegovoj zlouporabi u svrhu stvaranja nezakonite materijalne dobiti, na portalu Net.hr privukao me jedan zanimljiv naslov koji glasi:’Jeste li spremni za moderne lopove ‘naoružane’ laptopima’, i s još uzbudljivijim nadnaslovom:’Krađa uz internet vezu’. Pomislio sam da i oni obrađuju temu koju sam i ja započeo ali sam se ubrzo uvjerio da je u njihovom tekstu riječ o onim kradljivcima koji danas ne trebaju izaći iz kuće da bi saznali da ste na moru kako bi se mogli pripremiti  za krađu nego da je dovoljno, da  na Foursquaereu ili Facebooku javno objavite  (tj. ‘checkirate se’)  da ste na moru, i onda će malo sposobniji lopov to prilično lako saznati. ‘Foursquare je jedna od najpopularnijih aplikacija za objavljivanje svoje lokacije svijetu i broj korisnika mu neprestano raste, no mnogi od njih ne razmišljaju da javnom objavom svoje lokacije omogućuju i potencijalnom lopovu  da sazna gdje se nalaze’, piše između ostalog na spomenutom portalu. No, u ovoj našoj priči čiji je glavni lik također  lopov, prevarant, kradljivac  ili pak više njih ne radi se o provalama u stanove nego o klasičnoj krađi portala kao takvog, i njegovoj zlouporabi radi stvaranja nezakonite materijalne koristi.  Naime žrtva te drske krađe, prevare ili lopovluka poznati je i priznati proizvođač tinktura i pripravaka ljekovitog bilja Dubravko Divjak, vlasnik obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva iz Jastrebarskog, koji se ovih dana na stranici  http://www.tinktura-divjak.com  obratio naručiteljima svojih proizvoda kako bi ih informirao o neviđenoj prevari.

DIVJAKOVA OBAVIJEST O PREVARI

Tako gospodin Divjak u svojoj Obavijesti  informira čitatelje ali prije svega  konzumente  svojih  ljekovitih pripravaka da je ovu novu stranicu http://www.tinktura-divjak.com  bio prisiljen otvoriti zbog toga što je prethodna www.tinktura.com otuđena i zloupotrijebljena. Također gospodin Divjak moli sve eventualno prevarene i nezadovoljne kupce koji su pripravke  naručivali u proteklih dva mjeseca da mu se odmah jave radi isporuke naručenog i obeštećenja. Ujedno ih moli da mu određenu dokumentaciju o narudžbi, uplati i slično dostave na njegov  e mail:  [email protected], ili putem obrasca na novoj stranici te na telefon 00 385 95 5279172 kako bi mu poslužila kao dokaz u postupku protiv prevaranata ili  više njih, kako ih naziva gospodin Divjak. ‘Inače prethodna stranica, www.tinktura.com

je u zadnjih dva mjeseca zloupotrijebljena i korištena za prevaru na način da su  moji kontakti s nje skinuti i postavljeni  novi od druge osobe koja nije proizvođač prodavanih proizvoda. Do sada su mi se javile prevarene osobe s dokazima o uplati a da im roba nikada nije isporučena’, kaže u svojoj obavjesti ogorčeni Divjak i svim prevarenim se ispričava.

Divjak na kraju naglašava da za naručivanje od osobe prevaranta nakon što je on na svojoj novoj stranici informirao javnost o tome ne može  preuzeti obveze isporuke i obeštećenja.

PISMO PREVARENE GOSPOĐE IZ NOVOG SADA

Inače ovih se dana gospodinu Divjaku između ostalih javila i jedna gospođa iz Novog Sada (ime i prezime poznati redakciji)  koja je 26. srpnja 2012. godine  uplatila iznos u vrijednosti 60 eura za naručene pripravke te iste ni nakon  mjesec dana nije dobila. Kada je gospodin Divjak saznao za to odmah je 20. kolovoza nazvao tu gospođu , no pošto ona u tom trenutku nije bila u stanu obavio je razgovor s njezinom prijateljicom, (ime i prezime poznato redakciji), i objasnio joj da on, na žalost, nije znao za uplatu jer je u međuvremenu njegova stranica, odnosno portal tinktura.com otuđena, zloupotrijebljena i korištena za prevaru. Potom je Divjak primio pismo prevarene i oštećene gospođegospođe  u kojem između ostalog piše:’ Poštovani gospodine Divjak, jutros ste razgovarali s mojom prijateljicom, te mi je ona prenijela da Vam trebam poslati fotokopiju uplatnice poslanog novca, koju Vam sada šaljem. Ja sam 26.07. 2012. uplatila i moja prijateljica je poslala broj transfera novca i dobila odgovor da su kapi (tinktura od ljekovitog bilja) poslane istog dana u 13 sati DHL-om. No, nadam se da će se greška ispraviti i da ćemo moći surađivati’, stoji između ostalog u pismu prevarene gospođe  iz Novog Sada. Gospodin Divjak je, čim je primio pismo, promptno reagirao te je 28. 08. 2012. gospođi toj gospođi poslao svojih ljekovitih pripravaka u vrijednosti od 1000 kuna, dakle više nego dvostruko većoj od one naručene. (Pismo gospođe  iz Novog Sada, broj transfera uplaćenog novca, Divjakovu uplatnicu kao i e-mail komunikaciju gospodina Divjaka s prevarantima, posjeduje redakcija našega portala.)

KRAĐA PRIJAVLJENA NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA

Do sada je Dubravko Divjak osobi ili osobama koje su ga prevarile i oštetile, za izradu stranice www.tinktura.com platio nešto manje od 20 000 kuna, a šteta koju trpi mjesecima zbog zloupotreba i prodaje nekih fantomskih tinktura nemjerljive su. Upravo stoga gospodin Divjak apalira ne  brojne konzumente njegovih pripravaka da budu oprezni i ne naručuju pripravke od spomenutih prevaranata. Oni, naglašava Divjak, nisu proizvođači prodavanih proizvoda, a evo u više situacija se pokazalo da naručene i plaćene pripravke nisu niti isporučili. Ukoliko se pak dogodi da nakon njegove objave, kao i objave ovog teksta netko od konzumenata Divjakovih pripravaka dobije neke fantomske pripravke od spomenutih prevaranata neka ih ne konzumiraju, jer njihova kvaliteta može biti krajne upitna i opasna  po zdravlje, pa nek takve slučajeve odmah prijave. Inače, nakon brojnih peripetija i neuspješnih pokušaja da portal www.tinktura.com povrati u svoje ruke i zaustavi daljnje zlouporabe i prevare koje pored materijalne štete mogu prouzročiti i veliku opasnost za zdravlje eventualno prevarenih konzumenata, gospodin Dubravko Divjak se na koncu odlučio cijeli slučaj predati nadležnim institucijama. Inače naš portal je u više navrata pisao o čudotvornim pripravcima gospodina Divjaka, o njegovim  ljekovitim   tinkturama gloga, imele kao i ostalih pripravaka od ljekovitog bilja. Žalosno je da sav taj, velikim trudom i odricanjem, stečeni ugled i povjerenje koji je gospodin Divjak godinama gradio kod brojnih konzumenata  njegovih pripravaka  od ljekovitog bilja, pokušavaju drskim zlouporabama srušiti i uništiti  kradljivci i prevaranti.  Naš  portal će upravo stoga sa zanimanjem pratiti daljni tijek događaja s iskrenom vjerom da ovakvih i sličnih slučajeva prevare, zlouporaba i krađe  više neće biti.     T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code