PREDSJEDNIK JOBBIKA DOLAZI U LASLOVO

PREDSJEDNIK JOBBIKA DOLAZI U LASLOVO

21. studenoga, 2013.

 

i000185AC

Dana 24. studenoga 2013. obilježava se 22. obljetnica dana okupacije Laslova, malog slavonskog sela s pretežito mađarskim stanovništvom kojeg su u Domovinskom ratu od agresora zajedno branili Hrvati i Mađari. Prošle godine HČSP je zajedno s mađarskom strankom Jobbikom i Pokretom mladih “64 županije” (HVIM) obilježila 21. obljetnicu okupacije Laslova. Tada je na HČSP-ovoj komemoraciji sudjelovalo oko 250 Hrvata i Mađara, a komemoraciju su s velikim oduševljenjem dočekali mještani Laslova.

 HČSP i ove godine prihvatila organizacije komemoracije u Laslovu. Osim što je svoj dolazak u Laslovo najavilo 200-njak gostiju iz Mađarske, svoj dolazak su najavili i najviši dužnosnici mađarske stranke Jobbik. Naime, na HČSP-ovu komemoraciju u Laslovu dolazi i Vona Gabor, predsjednik Jobbika. Time HČSP-ova komemoracija uvelike dobiva na značaju i pretvara ju u veliki projekt gradnje sve jačeg hrvatsko-mađarskog prijateljstva.

Obilježavanje dana okupacije Laslova započeti će „Mimohodom hrvatsko-mađarskog bratstva“ od sela Korođ do Laslova (udaljenost 5km). Mimohod će u 10.30 sati krenuti iz centra Korođa, a u 12.00 priključit će se službenoj komemoraciji u Laslovu koju organizira HVIDR-a Laslova. Po završetku komemoracije, dužnosnici HČSP-a i Jobbika održat će prigodne govore.

Nakon komemoracije u Laslovu, članovi HČSP-a, Jobbika i HVIM-a zaputit će se u Vukovar odati počast svim poginulima braniteljima grada heroja. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code