PREDSJEDNIK ĆE POSTATI VJERNIK

PREDSJEDNIK ĆE POSTATI VJERNIK

29. prosinca, 2012.

 

 

Fra Ivo Pavic karizmatik  nedavno u Frankfurtu
Tvrdi poznati duhovni karizmatik fra.Ivo Pavić

Piše: Zoran Paškov, Frankfurt

Od zanimljivih medijskih Božićnih tema svakako izdvaja se i ona vezana uz vjeru, pa se iz medija  može saznati  tko je sve od političara za Božić nazočio  Polnoćki i božićnoj sv. misi. Zanimljive su  izjave predsjednika RH dr. Ive Josipovića, kao i predsjednika Vlade Zorana Milanovića, te ministara u Vladi,  posebno u ovo naelektrizirano vrijeme opterećeno zdravstevnim odgojem mladih i situacije na relaciji Kaptol -Vlada. Izjava predsjednika RH dr. Ive Josipovića medijima: “Prihvaćam da Bog postoji, ali moje iskustvo to nije potvrdilo”, jasno govori o vjerskim uvjernjima hrvatskog predsjednika, kojega pojedini teolozi, kao deklariranog agnostika izuzetno cijene, što se tiče njegova nastupa u javnosti, kulture dijaloga, tolerancije i promicanja ljudskih prava.Tako je poznati karizmatik fra. Ivo Pavić za nedavne duhovne obnove u Njemačkoj, na novinarsko pitanje, što misli o vjeri hrvatske političke elite, vrlo jasno kazao:

 – Predsjednik dr. Ivo Josipović je na najboljem putu da postane praktični vjerni, jer on u načelu provodi u svojoj politici i životu vrijednosti poput jednog pravog vjernika. Meni je jako žao da netko od naših duhovnih karizmatika  nije po tom pitanju prišao predsjedniku, jer vjerujem da ne bi trebalo puno da se predsjednik obrati. Po tom pitanju mislim da smo zakazali, posebno karizmatici, jer naš je zadatak da obračamo ljude i vodimo ih Isusu.

  A da su njegove izjave na pravom putu pokazalo je i nedavno obraćenje pokojnog predsjednika Sabora, Borisa Šprema, koji je na bolesnićkoj postelji u zadnjim trenucima svojega života primio bolesničko pomazanje, zagrlio Isusa i poslao javnosti jasnu poruku svojega obraćenja, suprotno ideologiji stranke čiji je bio član.

U svakom slučaju i to je zanimljiva tema za Božićno promišljanje o Isusovom rođenju i značaju vjere u životu naroda i pojedinaca.

Trenutno najpoznatiji hrvatski obraćenik je prof.dr. Zdravko Tomac, također nekada član SDP-a.

Nedavno je u dvoranu Vijenac, na  Kaptol 29a, promovirao   „Memoare“.  U novoj autobiografskoj knjizi gospodin Tomac piše i o svom preobračenju. Među promotorima koji su govorili o knjizi bio je i sisački bisku  mons. Vlado Košić.

Ostaje nam vidjeti hoće li se nešto tako u budućnosti dogoditi i s prof.dr. Ivom Josipovićem

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. kardiolog
    #1 kardiolog 30 prosinca, 2012, 09:08

    čemu čuđenje? u medicinskim krugovima se prepričava da je i drug tito u ljubljani nakon što su mu otpilili nogu i pred samu smrt tražio zadnju pomast a i drug jakov blazević koji je kao tužitelj optužio kardinala stepinca pokopan je uz crkveni blagoslov a misu zadušnicu služio je kardinal kuharić

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code