PREDSJEDNICA UDRUGE ZA SINDROM DOWN KOD BERNARDIĆA

PREDSJEDNICA UDRUGE ZA SINDROM DOWN KOD BERNARDIĆA

17. travnja, 2013.

udruga za sindrom

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić primio je u utorak 16. travnja Nataliju Belošević, predsjednicu Udruge za sindrom Down.

Udruga još uvijek nema adekvatan prostor za rad. Naime, prostor u Cilićevoj ulici od svega 70-ak metara kvadratnih nije dovoljan kako bi se u njemu provodile sve aktivnosti Udruge.

Molbu za većim gradskim prostorom uputili su prije godinu dana Uredu gradonačelnika. Osim što su stavljeni na listu čekanja, drugog odgovora iz Gradskog ureda za imovinsko – pravne odnose nisu dobili. Istaknuli su da i dalje djeluju u skučenom prostoru. U udruzi se senzomotoričkim vježbama provodi rana intervencija kod tek rođene djece dok su vrtićka i predškolska dob obuhvaćene individualnim defektološkim i logopedskim tretmanima. Školarci imaju poseban program individualnih edukacijsko-rehabilitacijskih i logopedskih tretmana u skladu s mentalnim oštećenjem. Svi ovi programi za više od 120 djece se ne mogu provoditi u 70 kvadratnih metara.

Budući da do danas problem prostora nije riješen, Udruga se za pomoć ponovo obratila Gradskoj skupštini. Naime, predsjednik Gradske skupštine, upoznat s ovim problemom, već je kontaktirao nadležni gradski ured, ali usprkos obećanjima, rješenja još uvijek nema.

„Jednake mogućnosti za sve građane ne bi trebale biti samo deklaratorne već bi problemi poput ovog, trebali odavno biti riješeni. Djeca ne mogu čekati. Stoga ću se osobno angažirati, kako bi se što prije pronašao adekvatni prostor. Nadam se da će nadležni gradski uredi shvatiti da su djeca s posebnim potrebama naš zajednički prioritet. Iako se puno napravilo, onih kojima je potrebna naša pomoć, uvijek ima stoga se ne smije posustati, a mi moramo biti ti koji će imati sluha za potrebe građana, ponajprije djece.“, rekao je Davor Bernardić. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code