PREDAVANJE NINE RASPUDIĆA U CENTRU ŠALOM

PREDAVANJE NINE RASPUDIĆA U CENTRU ŠALOM

16. listopada, 2017.

U Kulturni centar „Šalom“, Radićeva 26, u srijedu, 18. listopada 2017. u 19 sati, dr. sc. Nino Raspudić održat će predavanje „Moje hodočašće u svetu zemlju“.

Nino Raspudić rođen je 1975. godine u Mostaru. Jedno je od četvoro djece. Stalni je kolumnist Večernjeg lista i banjalučkih „Nezavisnih novina“. Otac mu je bio profesor koji je nakon 40 godina staža otišao u mirovinu, majka Marica mu je arhitektica. Osnovnu školu je završio u Mostaru, a maturirao je u Trevizu u Italiji. U Zagrebu je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1999. godine diplomirao filozofiju i talijanski jezik i književnost, 2004. godine magistrirao je s radnjom “Slaba misao” i postmodernistička poetika u suvremenoj talijanskoj prozi, a doktorirao je 2008. godine s radnjom Prekojadranski (polu)orijentalizam: Dominantni modeli konstruiranja slike Hrvata u talijanskoj književnosti od prosvjetiteljstva do danas

  Objavljene knjige:   

“Slaba misao – jaki pisci: postmoderna i talijanska književnost”, Naklada Jurčić-Udruga građana “Dijalog”, Zagreb-Mostar, 2006.

“Jadranski (polu)orijentalizam: prikazi Hrvata u talijanskoj književnosti”, Naklada Jurčić, Zagreb, 2010.

“144 plus jedan kratki espresso”, Večernji edicija, Zagreb, 2014.

Čitat ćemo se još”, Večernji edicija, Zagreb, 2016. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code