PP IMA VANBRAČNO DIJETE

PP IMA VANBRAČNO DIJETE

22. srpnja, 2012.

 

Radimir_Cacic_na_cesti
Ljubavni život Radimira Čačića

Piše: Dražen Stjepandić

-Znate li da je poginuo Chuck Norris?

-Kako?

-Zgazio ga Radimir Čačić.

Prije nekoliko mjeseci prepričavao se taj vic, a vicevi su pokazatelji nečije popularnosti i nepopularnosti. U slučaju PP-a Radimira Čačića radi se o ovom drugom. Po mnogim anketama  čovjek koji je najavljivao čuda u gospodarstvu uspio je postići samo čudo da ga mrze kao Sanadera. Uz bahatost, velikoj nepopularnosti doprinjela je i prometna nesreća u Mađarskoj i skrivanje prave istine oko te nesreće u kojoj smrtno stradalo dvoje ljudi.

Vozački ispit je polažio  u svibnju 1967., nakon čega će Čačić postati hrvatski političar s vjerojatno najviše prometnih nesreća. Prva se desila 1974. kada je zaspao tijekom vožnje između Vinkovaca i autoceste i slupao automobil Alfa Romea Giulia. Potom slijedi duga stanka do 1999. kada je na cesti Šemovac – Orahovica na njegovo vozilo Audio A4 naletjela mješalica i posve smrskala zadnji dio vozila. Tri godine kasnije, 2002. vozilom marke Volvo udara u kombi na varaždinskom Trgu slobode i nastavlja se voziti kao da se ništa nije dogodilo. Ubrzo ga policija sustiže u Novom Marofu, a Čačić se pravda da ništa nije primjetio. Naredne 2003. vozeći Audio A8 na nadvožnjaku prije skretanja za Vrbovec tijekom vožnje pada mu tlak i Čačić ostaje bez svijesti te se zabija u zadnji kotač šlepera. Šest godina kasnije kasni na sastanak s Jadrankom Kosor i parkira vozilo na Markovu trgu. To zamijećuje policajac koji ga upozorava da tu nije dopušteno parkiranje na što mu Čačić dobacuje da mu napiše kaznu. Najozbiljniji prometni udes dogodio u siječnju 2010. na autocesti za Budimpeštu kad je prouzrokavao prometnu nesreću s dvoje mrtvih.

 

LAŽI NA SUDU U MAĐARSKOJ

Srećom odnedavno Radimir Čačić ima vozača. I svako jutro po njega dolazi u varaždinsko naselje Jelkovec s posovim stanovima. PP  često ne spava u kući sa suprugom Marijom. Na suđenju u Mađarskoj kao olakotna okolnost uzet mu je primjeran obiteljski život što je  kod Čačića daleko od istine i kad je na sudu u Mađarskoj rekao da živi primjerenim obiteljskim životom prvi potpredsjednik Vlade je lagao, jednako i kad je rekao da je u autu u trenutku nesreće bio sam.

Na fotografijama s mjesta nesreće jasno se vidi da se u  stranačkom Crhysleru otvorio zaštitni jastuk na mjestu suvozača. Vještaci tvrde da se zaštitni jastuk na mjestu suvozača nikada ne otvara ako na tom sjedalu netko ne sjedi. Svjedoci nesreće su vidjeli i jednu ženu, a mađarska sutkinja taj detalj nije uvrstila u spis premda je to odvjetnik oštećenih tražio. Doznali smo da je ta žena bila Vesna Pusić, a kruže glasine i da je Čačićeva tajna saputnica bila Ankica Mamić, njegova PR savjetnica, koja na sebi uvijek ima nakita i garderobe u vrijednosti dvadesetak tisuća eura. Neki opet govore da je ime Ankice Mamić pušteno u opticaj upravo da se zaštiti Vesnu Pusić.

U svakom slučaju netko je imao dobre razloge nestati s mjesta nesreće, a Vesna Pusić i Ankica Mamić  spadaju  među takve osobe. Pogranična policija i nadzorne kamere mogu bolje posvjedočiti  tko je bio s PP-om kad je prelazio granični prijelaz. Oni koji ga dobro poznaju kažu da je spisak njegovih ljubavnica dosta dug, lako moguće da je to bila neka treća ili  četvrta bliska suradnica. PP se u svom pristupu ženama dosta oslanja na svoje nesumnjive mogučnosti pomoći u karijeri.

 

DIJETE S TAJNICOM

U Varaždinu je javna tajna da ima vanbračno dijete s nekadašnjom tajnicom u Coningu Natalijom Žetko. Navodno je PP otac njenog djeteta. Natalija  Žetko je bila direktorica Varteksovih bazena u Varaždinu i jedna je od rijetkih direktora javnih poduzeća u Varaždinu  koji nisu bili  procesuirani. O vanbračnom djetetu sadašnjeg PP-a davno je pisao tabloid Imperijal. Za majku i dijete se navodno skrbi.    Sa suprugom Marijom nema djece.

Šuška se da je više nego blisko surađivao i s Majom Rendulić direktoricom nekadašnjeg Aurum osiguranja, koje je kasnije na incijativu Slavka Linića prodano austrijskom Wiener Stedische.

Istražujući ovu priču naišli smo i na tvrdnje da  s PP-om nije bila pratiteljica iz Hrvatske nego iz Mađarske. Neka od eskort dama,  jer u tom dijelu Mađrske uz granicu s Hrvatskom mnogo je objekata s uslugama najstarijeg zanata. A PP je bio dobra mušterija i zato su Mađari, koji imaju veliku krvanjsku tradiciju, prema njemu bili toliko obzirni. U kraju gdje živi u susjednu Mađarsku rijetko se vodi ženska pratnja.

 

GIMNAZIJSKA LJUBAV

Inače, PP je rođen 1949. u Zagrebu, gdje je pohađao 7.  gimnaziju. Velika gimnazijska ljubav bila mu je Jadranka Šešelj, kasnije dugogodišnja novinarka Večernjeg lista. Danas je u mirovini i živi u Samoboru.

Studirao je arhitekturu  i fakultet je završio u rekornom roku. U jednom danu je položio 14 završnih ispita. U studentskim danima je upoznao suprugu Mariju i zahvaljući njoj se doselio u Varaždin. Otac mu je bio dio socijalističkog establishmenta  i navodno je sinu dao ime po dvije odrednice koje su ocu bile najvažnije u životu – radu i miru. Otac Nikola bio je 1971. tajnik Izvršnog vijeća Socijalističke Republike Hrvatske, u vrijeme kada je predsjednik bio Dragutin Haramija. Majka Dragica, porijeklom je iz Posavine,  kako kaže u autobiografskim «Ostvarenjima», Radićeva kraja.  Za razliku od Dragutina Haramije, Nikola Čačić je «preživio» 1971. i kasnije postao republički tužitelj.

Uz pomoć punca po preseljenju u Varaždin Radimir Čaičić se zapošljava u poduzeću Zagorje, a uskoro, zajedno s nekolicinom suradnika osniva tvrtku Coning i predlaže spajanje dvaju poduzeća. Od 1985. do 1989. prošao je put od optužbe za rušenje samoupravnog poretka do dobitnika nagrade za uspješne privrednike 8. maj. Donošenjem zakonskog okvira 1989. spaja dvije tvrtke. Uskoro kupuje 25 % dionica Zagorja za 750 tisuća njemačkih maraka i dijelu radnika – za koje tvrdi da su alkoholičari i neradnici – odmah uručuje otkaze. S pripremama za prve višestranačke izbore uključuje se u Koaliciju narodnog sporazuma, te je za slučaj izborne pobjede bio njihov kandidat za premijera. Na izborima je s malom razlikom izgubio od kandidatkinje HDZ-a i tada anonimne učiteljice Katarine Fuček.

Početkom 1990. jedan je od osnivača tvrtke Zagal (danas: Croatia Airlines). Supruga Marija godinama sjedi u Nadzornom odboru Croatia Airlinesa.  Godinu dana kasnije Coning dobiva posao za izgradnju 1290 stanova u izraelskom gradu Ashkelonu, vrijedan 46 milijuna dolara. Izrael, međutim, uskoro donosi zabranu rada strancima, pa poduzeće gubi 10 milijuna dolara, radnici ostaju bez pola naknade, a Božićev Slobodni Tjednik o slučaju piše pod naslovom: “Bože sveti! Propast stoljeća!”

Bila je to propast za Zagorje, ali ne i za Radimira Čačića. Nedavno je u Zagrebu promovirana knjiga „Uspon Radimira Čačića dvedesetih“ varaždinskog novinara Krešimira  Kovača u kojoj opisuje kako je PP prevario Židove i ostao živ. U godinama privatizacije i pretvorbe njegova će se imovina još više povećati. Sada se bogastvo PP-a se procjenjuje na oko pola milijarde kuna. Autor zaključuje da PP ne samo da hitno treba otići iz Vlade, nego u nju niklad nije smio ni ući.

Do nesreće u Mađarskoj PP je dao samo jednu samokritičku izjavu. Priznao je da ne zna plesati.  Mnogo toga još on ne zna i ne može na području za koje je zadužen u Vladi, samo se to kasno saznalo, jer je izvrstan politički plesač. PP je kao zna se, zna samo za sebe, a narod  zbog PP-a i takvih ide u p.m. T

26 komentara

Uskoči u raspravu
 1. miki tapetar
  #1 miki tapetar 2 rujna, 2012, 17:36

  Nije loše

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 15 kolovoza, 2012, 22:35

  a što je s onom smješnom munižabom s htv-a?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. pero perić
  #3 pero perić 10 kolovoza, 2012, 09:14

  još prije 10-tak godina (2001.), ljeto na jednoj skrivenoj plaži
  na području Dubrovnika, u dosta “prisnom”odnosu sa stranačkom kolegiocom Vesnom Pusić pio je jogurt i tjerao seosku djecu riječima “BRIC DECA,BRIC” , koja su ih zadrikivala riječima “VESNA,VESNA, CPLELA TI TIJESNA”

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code