POVRATAK IVANE PLECHINGER

POVRATAK IVANE PLECHINGER

23. studenoga, 2012.

Pllechinger i kovacici 1

Glazbena zvijezda 90’tih Ivana Plechinger nakon punih petnaest godina vratila se na hrvatsko estradno nebo. Mala ptica nebeska u Zagrebu zajedno je sa sinovima Janom i Vigom te suprugom Brunom predstavila novi glazbeni projekt Plechinger i Kovačići.

Iza imena Plechinger i Kovačići krije se neobična glazbena priča ove zanimljive obitelji. Hrvatskoj se publici predstavlja pravi obiteljski bend a za prvu zajedničku skladbu odabrali su upravo obradu Ivanine pjesme iz 1998. godine Pitali Momci. Jedinstven, poletan i svjež zvuk naslućuje kako je obiteljska harmonija uspješno prenesena publici, a Plechinger i Kovačići najavljuju jedinstveno glazbeno putovanje u narednim godinama te brojna glazbena iznenađenja namijenjena svim generacijama slušatelja.

Plechinger i Kovačići su: Ivana Plechinger, glazbenica, TV voditeljica, skladateljica, dječji glazbeni pedagog te vlasnica dječje Rođendaonice Tulumulu. Karijeru je započela u grupi Funny Hill a potom se otisnula u solo vode snimivši dva albuma. Njezine pjesme Mala ptica nebeska, Pitali Momci i Zora i danas su rado slušane.

Bruno Kovačić, skladatelj, gitarist i glazbenik koji je radio s gotovo svim eminetnim hrvatskim pjevačima poput Vanne, Olivera, Tonija Cetinskog i Gibonnija. Svirao je i bio članom poznatih bendova kao što su Neki to vole vruće, Parni valjak, i brojni drugi.

Jan Kovačić ima 13 godina i ide u osmi razred. Svira klavir i gitaru, glumi u ZKM-u, a iza njega je već nekoliko predstava te mjuzikl za djecu u kojem je imao glavnu ulogu. Obožava Charlija Chaplina i nijeme filmove koje i sam snima i montira.

Vigo Kovačić ima 9 godina, a pjevati je počeo i prije nego je progovorio. Svira klavir i bavi se glumom, a svojom komičnom ulogom Strica u mjuziklu Frajer za moju mamu osvojio je srca publike. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code