POKUŠAJ OBARANJA SVJETSKOG REKORDA U RONJENJU NA DAH

POKUŠAJ OBARANJA SVJETSKOG REKORDA U RONJENJU NA DAH

28. rujna, 2013.

colak goran cx bb

U nedjelju, 29. rujna, u 19,30 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prisustvovat će manifestaciji Pogled u plavo, u okviru koje će europski i svjetski prvak u ronjenju na dah Goran Čolak pokušati oboriti svjetski rekord.

Nakon toga, u društvu s gradonačelnicima Jastrebarskog i Velike Gorice Zvonimirom Novoselom i Željkom Barišićem, te Goranom Čolakom i voditeljem projekta Pogled u plavo Željkom Marjanovićem, zagrebački gradonačelnik sudjelovat će na konferenciji za novinare.

Goran Čolak od 2009. godine, kada je po CMAS-u postao svjetski prvak i svjetski rekorder u tada zajedničkom događaju s AIDA-om, najjačom ronilačkom organizacijom u svijetu, nije prestao rušiti rekorde, one domaće ali i one svjetske. Tako 2011. na AIDA Svjetskom prvenstvu osvaja dva zlata i jedno srebro, zlato u DYN (dinamici s perajama) gdje ruši i svjetski rekord, srebro u DNF (dinamici bez peraja) i zlato u STA (statici).

Na posljednjem svjetskom bazenskom prvenstvu u ronjenju na dah – AIDA koji se održao u Beogradu krajem lipnja ove godine, Goran Čolak je opravdao titulu najboljega. S rezultatima od preronjenih 206m bez peraja, 281m s perajama i zadržavanju daha na 8:59 minute uspio je, po prvi put u povijesti ovog sporta, odnijeti kući sve 3 zlatne medalje!

Pored toga, Goran je uspio i po ukupnom zbroju bodova zauzeti prvo mjesto svih vremena ostavljajući Novozelanđanina Davea Mullinsa i Nijemca Toma Sietasa iza sebe. Danac Stig Severinsen i Rus Alexey Molchanov također su ostali bez svojih vodećih titula tako što je Goran uspio skupiti najveći broj zlatnih medalja sa Svjetskih prvenstava te svih medalja općenito.

Goran Čolak je krajem proteklog ljeta u ruskom Kazanu sudjelovao je na II CMAS svjetskom natjecanju, gdje se dokazao ponovno kao najuspješniji muški natjecatelj na prvenstvu s osvojene tri medalje iz sve tri discipline, ovoga puta jedna brončana (statika) i dvije srebrne (dinamika s i bez peraja). T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code