POKRET ZA MODERNU HRVATSKU: NOVI ZAGREB ZAPAD HITNO TREBA IZBORE

POKRET ZA MODERNU HRVATSKU: NOVI ZAGREB ZAPAD HITNO TREBA IZBORE

8. travnja, 2014.

1 51fac6fe4458c Custom

Svima  nam je jako dobro poznato kako je 31.ožujka  na zahtjev

7 vijećnika u Gradske četvrti  Novi Zagreb – zapad sazvana izvanredna sjednica istog Vijeća

na kojoj se odigrala prava drama te je nakon nepune godine dana izglasano 

nepovjerenje dosadašnjem Predsjedniku Goranu Kutliću ( SDP ),  te je tako 

uspostavljena nova većina okupljena oko nezavisnih kandidata  s liste Jadranka Baturića i HDZ-a.

Da apsurd bude veći a izgledno je da ni ovo Vijeće GČ-a u ovom sastavu neće moći funkcionirati jer je previše gladnih usta a koalicija prevelika i teško je sve kapacitete i potrebe zadovoljiti. Gospodin Jadranko Baturić koji pretendira na funkciju predsjednika vijeća jer je istu obnašao zadnja tri mandata imat će jako težak posao. 

Zadnjih 10-tak mjeseci vijeće je funkcioniralo sa 10 vijećnika okupljenih oko SDP-a i sa 9 u 

oporbi od kojih najglasniji su bili HDZ i nezavisni Jadranko Baturić. No ploča se okrenula i vijećnik Krištić sa nezavisne liste  Josipa Hrena okrenuo je ploču i stao je na stranu  HDZ-a.

Izgleda da je i on osjetio okus moći ili nečega drugoga te si umislio da bi možda i on sada mogao biti novi predsjednik vijeća.

Nova koalicija okupljena oko HDZ-ovog Željka Fiolića i Bandićevog Jadranka Baturića potpomognuta Mijom Krištićem obećava dugotrajniji let Vijeća pod njihovim vodstvom.  

Osobno čisto sumnjam da je u ovom vijeću moguće išta promijeniti nabolje jer dok oni preslaguju se s jedne strane na drugu i dok isto vijeće ima pet pretendenata na funkciju predsjednika građani trpe i  snose posljedice. Jednostavno vijeće ne funkcionira ne obnaša svoju dužnost a kako je i sam Baturić rekao njega ne zanima vlast nego boljitak građana u Novom Zagrebu – zapad.

Ovim putem pozivam mjerodavne institucije pritom misleći na gradonačelnika Milana Bandića i Skupštinu Grada Zagreba a sve za stvarni boljitak istih građana kako bi nam vijeće čim prije počelo sa svojim normalnim djelovanjem.

Mi u stranci POKRET ZA MODERNU HRVATSKU smatramo da treba čim prije raspustiti  ovo vijeće koje od samih početaka ne funkcionira i  raspisati nove lokalne izbore u GČ Novi Zagreb – zapad. Raspisivanje novih izbora je jedino logično rješenje kako bi se ova trakavica u Novom Zagrebu čim prije završila.

Obzirom da se i sam već više od 10 godina bavim problemima građana u Novom Zagrebu – zapad jako dobro sam upoznat sa radom vijeća i njegovih vijećnika koji su obnašali dužnosti u proteklih 13 godina, te znam da će ova trakavica,  ukoliko se novim izborima ne riješi ovaj problem,  potrajati u nedogled tj. do redovnih izbora koji su za 3 godine,

Građani više ne mogu  čekati  niti sekunde.

 Jedino rješenje svih problema je raspisivanje novih izbora u četvrti, jer se samo tako  vidi svijetlost na kraju ovog tunela točnije  rupe bez dna u koju građani Novog Zagreba tonu iz dana u dan.

Pokret za modernu Hrvatsku – Pokret HR

Predsjednik Organizacije GČ Novi Zagreb – zapad

Neven Botica T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code