POGREŠNE LEKCIJE IZ POVIJESTI

POGREŠNE LEKCIJE IZ POVIJESTI

28. listopada, 2014.

 

 

2014 10 26 HNK-70-godisnjica oslobodenja A Custom

Predsjedniče gdje ste bili i što ste radili kad se stvarala Hrvatska?

 

Napisao: Mladen Pavković

Fotografija:www.split.hr

 

 

AKO SE IGRAMO POVIJESTI RECIMO ISTINU

 

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović iznimno žuri sa svojom predsjedničkom kampanjom, iako tvrdi da ona nije ni počela. Naime, u iznimno kratkom vremenu stigne na sve: prvo se dođe “pokloniti” Vesni Teršelič i njezinoj sramnoj Documenti, zatim ode u šator gdje protestiraju najteži invalidi hrvatskog Domovinskoga rata, a vrlo brzo nakon toga već ga vidimo zadovoljnog i sretnog u Splitu s bivšim partizanima, na obljetnici oslobođenja od fašizma. To znači da mu je svaki glas u ponovnoj utrci za prvog čovjeka države itekako važan i potreban. No, kako protumačiti njegove riječi pred splitskim drugovima i drugaricama, kad je rekao: “Oni koji hoće neku drugu Hrvatsku, Hrvatsku u kojoj se vraćaju Kevine jame, u kojoj se partizani proglašavaju zločincima, u kojoj se ne razumije povijest, ne čine dobro Hrvatskoj”. Zatim je dodao: “Učinit ću sve da istina o partizanima i partizankama, o Drugom svjetskom ratu, o antifašizmu, o predsjedniku Josipu Brozu Titu i drugim velikanima naše povijesti bude sačuvana”.

TUĐMAN I TITO

Pa, prije svega, upitali bi gospodina Josipovića na koga je točno mislio kad je rekao da neki hoće neku drugu Hrvatsku? Dalje bi nas zanimalo zbog čega se toliko zalaže za partizane i Broza, kad je već i vrapcima na grani jasno i povijesno utvrđeno da su baš ti poglavito nakon završetka II. svjetskog rata Hrvatsku, ali i ne samo nju, pretvorili u masovne grobnice, kad su se obračunavali s neistomišljenicima bez suda i suđenja i bacali ih kao smeće u Kevine jame.

Predsjednika bi trebalo podsjetiti da do danas ni jedan partizan nije bio osuđen zbog desetine tisuća nevino ubijenih Hrvata, a da je relativno veliki broj onih koji su sudjelovali u hrvatskom Domovinskome ratu, u kojem su bili pobjednici, baš kao i partizani u II. svjetskom ratu, suđen, osuđen i osramoćen. Dalje, po kojem kriteriju će, kako je izjavio, “učiniti sve da istina o velikom Josipu Brozu Titu bude sačuvana”, ali ne i istina o čovjeku koji je najzaslužniji za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države dr. Franji Tuđmanu? Da su ostali partizani na vlasti on nikada ne bi bio predsjednik države. To su mu omogućili prije svega hrvatski branitelji i dr. Franjo Tuđman, za kojeg posprdno kaže da će nas “podsjetiti da je i prvi hrvatski predsjednik bio partizan”. Da, bio je, a mi ćemo ga podsjetiti da je bio i  “otac Domovine”, odnosno rušitelj Jugoslavije, komunizma, partizana i svega onog što je bilo loše u bivšem “regionu”.

PRAVDA I PRAVICA

Partizani, kazao je dalje Predsjednik, u Drugom svjetskom ratu pokazali su hrabrost, junaštvo, domoljublje i čovjekoljublje. Ni to nije posve točno. Oni se velikom većinom nisu borili za samostalnu Hrvatsku već (najvećim dijelom) za Hrvatsku u okviru Jugoslavije, ili bolje rečeno za Broza i Staljina, kojeg su odbacili tek nekoliko godina nakon 1945. Partizani su umirali za Staljina. Je li bilo tako ili nije?

Stoga, ako se već “igramo povijesti” onda treba govoriti istinu. Tko je kriv za tisuće Kevinih jama? Kad će pred stup srama doći oni koji su nakon Drugog svjetskog rata s crvenom petokrakom na čelu ubijali nevine Hrvate, baš kao što su i u vrijeme Domovinskoga rata to isto radili srpski i ini četnici, od Vukovara, Škabrnje do Dubrovnika?

Čak i neki veliki hrvatski generali su bili osuđivani i proganjani nakon pobjede u Domovinskome ratu, dok se partizanski generali i njihovi “narodni heroji” neprestano uzdižu. Je li to pravda i pravica, gospodine Predsjedniče?

Dr. Ivu Josipovića također bi pitali, kako se osjećao kad je na partizanskom derneku u Splitu uručio odlikovanje Reda Stjepana Radića za doprinos antifašizmu nekim partizanima, a oni su mu odgovorili da su se dvoumili (sic!) hoće li uopće uzeti to odlikovanje? Pa, kad već nosi ime po Radiću uzeli su ga samo zbog naziva partizanske brigade braća Radić!?- odgovorili su mu. Također su mu rekli da “u ovoj Hrvatskoj neko drugo odlikovanje ne bi ni uzeli!”.

Može li se tek samo tako prijeći preko tih njihovih riječi, preko omalovažavanja hrvatske države, hrvatskih branitelja, pa i samog Predsjednika koji im je uručio ovako visoka odličja?

I još samo to: onima koji su stvorili hrvatsku državu ne može se i ne smije pričati da “ne razumiju povijest”, već se neke druge treba pitati:

Gdje ste bili i što ste radili kad se stvarala hrvatska država? T

 

15 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 30 srpnja, 2018, 21:18

  PAVKOVI Ć I DRUGA STEPINČEVSKA SLJEDBA KRV OLOČNPOG KATOLIŠTVA NAM TUMAČI POV IJEST VJERSKOG RATA U HRVATSKOJ.MAŠALA!!!
  TKO NAM TO VJERSKI RAT U HRVATSKOJ IMENUJE AGRESIJOM PRAVOSLAVNIH KOLJAČA, ČETNIKA , S’ONE ISTOČNE STRANE ,RASKOLNIČKE, PA POSTADE =DOMOVINSKI RAT=
  MORA SE JEDANPUT POVJESNO I POLITIČKI ,NIJE PRERANO,IMA ZA TAKVU OCIJENU VJERODOSTOJNIH ARGUMENATA ,DA SE POKAŽE SVA BIJEDA JUGOSLAVENSKIH DOGAĐANJA ,A POSEBNO VOJNI KONFLIKT SRBIJA –HRAVATSKA .
  MORA SE POČETI OD TOGA DA JE RATNI SUKOB PROIZVEDEN SAMO VOLJOM MALE GRUPE NACIŠOVINISTA, A NJIH SU PREDVODILI DVOJICA DUHOVNO NEDORASLIH I DRŠTVENO POLITIČKI NEOBRAZOVANIH ,A POLITIČKI NEUGLEDNIH I NEPRIZANTIH TALIBANA,TUĐMAN-MILOŠEVIĆ.
  ČITAV KONFLIKT JE ORGANIZIRAN NA VJERSKOJ NETRPELJIVOSTI ,ZAŠTO SU NAJODGOVORNIJE SRPSKA PRAVOSLAVNA,SVETOSAVSKA DOKTRINA NA JEDNOJ STRANI I NA DRUGOJ STRANI ,HRVATSKOJ, KATOLIČKA CRKVA ,NARAVNO POTPOMOGNUTA ZAPADNIM NAJEKSTREMINJIM KATOLIČKIM KRUGOVIMA.
  DAKLE,OPET SE NA NEKI NAČIN PONAVLJA REPRIZA 1941 GODINE ,KADA SU NA OBE STRANE CAREVALE KRŠĆANSKO- KATOLIČKE RASKOLNIČKE PREDRASUDE.
  OBJE VOJSKE SU VEĆ U RANIM POČECIMA BILE OPREMLJENE KRSTAŠKO-KRIŽARSKIM OBILJEŽJIMA,OKO VRATA PATRICE, NA HRVATSKOJ STRANI ŠTO JE DOVOLJAN ZNAK TKO DUHOVNO STOJI IZA TE VOJSKE,A NA SRPSKOJ ,OBILJEŽJE ČETNIČKIM BRADAMA I OKO VRATA KRST DO POJASA.DAKLE ,EKSTREMNO PRAVOSLAVLJE ,S BRADAMA I KAMAMA.
  PRIJE POČETKA VUKOVARSKE POBUNE ,DVOJICA ĐILKOŠA SE SASTAJU I ISKLJUČIVO TAJNO RAZGOVARAJU,DA BI SE ZA 2 MJESECA VUKOVAR NAŠAO U ISTOJ SITUACIJI ,SA ISTOM DOKTRINOM IZ 1941 GODINE ,KRVAVI OBRAČUN NA VJERSKOJ OSNOVI.
  ZNAMO KAKO SE ODIGRALA TA VUKOVARSKA GOLGOTA I STRAŠNI ZLOČINI KOJI ĆE OSTATI KAO POUKA SVIM NADOLAZEĆIM GENERACIJAMA.MERČEPOVA OLIMPIJADA PROTJERIVANAJ ,PLJAČKE I UBOJSTAVA GRAĐANA SRPSKE NACIONALNOSTI DOGAĐA LA SE NA ISTI NAČIN KAOK JE TO ČINIO USTAŠKI POKRET1941 GODINE NA ČELU SA LUBURIĆE..O HRVATSKIM ZLOČINIMA KOJE JE PREDVODIO I ČINIO TUĐMANOV CERIBAŠA MERČEP, NAPISO JE CIJELU KNJIGU DRAGAO HEDL I JAVNO JU OBJAVIO,JER JE DRAGO ,U DOBA TIH RATNIH DOGAĐANJA, ŽIVIO NA TOM PODRUČJU.
  ČINJENICA JE DA SE TAJ SUKOB DOGOVORIO I DOGOVORNO VODIO CIJELOG NJEGOVOG TRAJANJA.
  MILOŠEVIĆ I TUĐMAN SU SE ,KAKO PIŠE FERAL,SASTAJALI ČETIRDEST I NEKOLIKO PUTA, A IZMEĐU TOGA SU SA OBJE STRANE , PERMANENTNO KONTAKTIRALI OVLAŠTENI EMISARI.POSLIJE VUKOVARA ,KOJI JE DO DANAS OSTAO NEDOREČEN, DVOJICA TALIBANSKIH VOJVODA INTENZIVNO KONTAKTIRAJU I DOGOVARAJU ,SADA, PODJELU BOSNE.
  PODJELA BOSNE JE BILA OČIGLEDNA, SKORO JAVNO OBZNANJENO. POSTOJE PISANI DUKUMENTI A PRAKSA JE POKAZALA FORMIRANJEM HVO U HERCEGOVIN. I TAMO SE REPRIZIRALA 1941 GODINA. POTOMCI STEPIČEVIH ANTROPOIDNIH TALIBANA ORGANIZIRAJU KONCENTRACIONE LOGORE PO UZORU SVOJIH PREDAKA IZ TOGA VREMENA.
  ZA SVE OVO POSTOJE DOKUMENTI ,A GLEDALI SMO MNOGE DOGAĐAJE I NA TELEVIZIJI. OSIM TOGA U HAGU SE SUDI ŠESTORICI VINOVNIKA TIH ZALA I PREMA NEPOTVRĐANIM INFORMACIJAMA ,HAŠKI SUD TRAŽI VISOKE KAZNE ZA TE TALIBANE I USKORO SE MOGU OČEKIVATI I OČITOVANJE SUDSKOG VIJEĆA O STVARNIM VISINAMA KZNI POJEDINCIMA.
  ZA SVE TE NARODNE NEDAĆE I ZLOČINE KOJI SU MASOVNI I JOŠ DO DANAS NEOTKRIVENI ,NE ZBOG NEMOGUČNOSTI DA IH SE OTKRIJE, NEGO ZBOG NAMJERNOG ZATAŠKAVANJA ,PIŠU NEVLADINE ORGANIZACIJE.
  A KATOLIČKA CRKVA SE ,U ČITAVOM OVOM KOLOPLETU, NE SPOMINJE, A TREBALO BI JAVNO OBZNANITI NJENU VRLO MOČNU I SMIŠLJENU ULOGU KAO I NJIHOVIH PRETHODNIKA IZ 1941 GODINE, LOMAČARA ,KRVOLOKA ,EGZARHA ZAGREBAČKE BISKUPIJE ,ODNOSNO CRKVE U HRVATA,STEPINCA,A U OVOM KRVOLIČNOM VJERSKOM RATU ,FRANJU KUHARIĆA.
  JOŠ UVJEK SE FRANJO TUĐMAN SPOMINJE KAO PRVI PREDSJEDNIK ,KAO DA JE POVJEST POČLELA SA NJIME I NJEGOVIM KRIŽARSKIM TALIBANIMA ,ODNOSN O FALANGAMA, KOJE SU B ILE I OSTALE PARAVOJNE FORMACIJE.
  OSIM ŠTO JE NA OVIM PROSTORIMA POČINIO RATNI ZLOČIN NON PLUS ULTRA ,I NARODNU RADNIČKU IMOVINU KONFISCIRAO I PODJELIO SVOJIM NAJBLIŽIM PODANICIMA ,POD NJEGOVIM KRIŽARSKO –KATOLIČKIM NACIRFAŠIZMOM JE ISTREBLJENA JEDNA NACIONALNA ZAJEDNICA , ČIJI PROCENT U UKUPNOM BROJU STANOVNIKA HRVATSKE NIJE BIO MALI. REZULTAT, ZNAMO.
  A GOJKO ŠUŠAK ,DINARSKO-EPSKI TALIBAN,NESRETNE SVIJESTI,JOŠ UVJEK SE KOČOPERI SA TALIBANSKIM PRIZNANJIMA ZA SVOJE ZLOČINE,POSJEDUJUĆI NAJLJEPŠU ULICU OVOG GRADA KOJEG JE DUHOVNO I MATERIJANO OSTETIO I OSRAMOTIO!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. šejtan
  #2 šejtan 5 studenoga, 2014, 00:41

  Ha, ha,ha, grc štuc, pljuc.
  Jes bolan jeftin ovaj “Guest “, ne može prosti hajvan nikad da bude insan.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. ferdo
  #3 ferdo 4 studenoga, 2014, 11:06

  bolan guest, e jesi ga se prosro s onim o djavolu. Ti funkcioniras na nivou ovog materijalnog svijeta. Tesko je tebi shvatiti neke duhovne relacije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 4 studenoga, 2014, 00:35

  maxisexi>>>>prije nego li prizivaš ĐAVOLA educiraj se.Đavo naime nikoga neće odnijeti tek tako iz hira svojega.ON dakako nema posla sa bilo kime već ON traži sebi ravne ,naravno one od kojih će imati koristi a u smislu djelovanja na ovome svijetu.Sitne duše na ovome svijetu ,recimo ranga 10tak miliona Eura njemu su otirač za noge .Ne brini dakle o ĐAVOLU osim naravno ako ti sam njemu nisi ustupio KLJUČ duše svoje putem baš spomenutih 10tak mil.Eura….e ako jesi tek tada si ga nagrabusio.i jošako si crne sveće palio tada ti baš i ne zavidim na tih tvojih 10tak mil.Eura…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 4 studenoga, 2014, 00:25

  Klarens …..!!! ANĐELE CRNI…..!!! Prepoznao te jesam upravo sada i ovdje,odavna se znamo ,no što da ti pričam kada ti mene ovdje imaš u vidu…..Jel još uvijek koristiš nick “”BUTTLER”….seti se VIP. komunikacije , ako ništa drugo….!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Guest
  #6 Guest 4 studenoga, 2014, 00:12

  Volio bih osobno sresti našega Predsjednika no ne na nekim pustim tribinama već da on sjedi za klavirom.Pridružio bih mu se vrlo rado jer i ja imam skromnih 6 godina škole na klavijaturama ,naravno to je uz moje kumrovečke i ine škole bilo dopunsko obrazovanje koje su platile neke službe iz ex Yuge.Dakle krenuo bih sa naj ljepšim tonalitetom tj. u E DURU sa našom ex zajedničkom himnom “”HEJ SLAVENI”” jer siguran jesam da bi mi tijekom izvedbe Predsjednik eskivirao akord tamo gdje ga nikako eskivirati nebi smeo….

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Klarens
  #7 Klarens 2 studenoga, 2014, 17:15

  A PARTIJA je to znala
  I sa time rachunala
  ++++++++++++++++++++++++++++
  CENTAR ZA INFORMATICHKU
  OBRADU PODATAKA
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Chim se KPJ dochepala
  RACHUNALA
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Pochelo je sistematichno
  Sakupljanje podataka
  ++++++++++++++++++++++++++++
  O svima i o SVEMU
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Do najmanjeg detalja
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Subjekt prdi dok spava ( it im treba)
  ++++++++++++++++++++++++++++
  I shto vi sad ochekujete ????????

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Klarens
  #8 Klarens 2 studenoga, 2014, 17:15

  A mila nam KPJ ??????????
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Iz prilozhenog uradka
  UPROPASHTAVANJE HRVATSKE
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Sve je to remek djelo KPJ !!!!!!!!!!!!
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Ako chemo po onoj
  ============================
  Po jutru se dan poznaje
  ============================
  Vech vam je sedamdesetih
  SVE trebalo biti jasno
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Ali ne, svi smo zhivjeli u nadi
  ++++++++++++++++++++++++++++

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Klarens
  #9 Klarens 2 studenoga, 2014, 17:02

  Mili moji
  ++++++++++++++++++++++
  Vashe je Carstvo Nebesko
  ++++++++++++++++++++++
  Jer u ovom okrutnom svijetu
  ++++++++++++++++++++++
  Vi svi skupa, izuzev KPJ
  ++++++++++++++++++++++
  Blagog pojma nemate
  Shto se oko vas deshava
  ++++++++++++++++++++++
  Hahahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahahaha
  Hahahahahahahahahaha
  ++++++++++++++++++++++
  I tko bi vam imalo
  NORMALAN povjerovao
  ++++++++++++++++++++++
  Svi vi sitnozubci
  CHEKALI ste kao hijene
  POGODAN MOMENAT
  ++++++++++++++++++++++
  Da se neshto “JAMI” !!!!!!
  ++++++++++++++++++++++

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. maksiseksi
  #10 maksiseksi 31 listopada, 2014, 13:53

  E moj Pavkovicu dok se stvarala Hrvatska on,muljanovic i ekipa su bili na pripremama kako ju sto efikasnije demontirat i Hrvate ponovno medju roblje vratit. Ej sto li nam rade nasi “saveznici” djavo ih odnio.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Guest
  #11 Guest 30 listopada, 2014, 11:17

  sve je to dobro podmazan zampovski stroj

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Udbaško govno
  #12 Udbaško govno 29 listopada, 2014, 21:27

  A pogrebna pripomoć?

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. picolo
  #13 picolo 28 listopada, 2014, 09:54

  ovaj necovjek(negacija znacenja rijeci covjek) je instaliran isto kao lijevi i desni i hiperliberalni i licemjeri kao ona zmijskog pogleda(navodno iz zlovenije) za inverziju povijesti naseg naroda. Od zrtve ucinit zlotvora zbog aspiracija na nasu zemlju i dobra. Sto se Hrvati vise opiru podmukloj otimacini, izvrtanje cinjenica o narodu na negativnu stranu postaje bjesomucnije. A da paradoks bude veci u tome prednjace “nasi novi saveznici” . Izgleda da oni nas nisu uzeli kao saveznika nego kao plijen!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. mg.pol.
  #14 mg.pol. 28 listopada, 2014, 06:43

  dok su drugi bili u rovovima pisao je prvi ugovor izmedju zampa i hrta

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. mg.pol.
  #15 mg.pol. 28 listopada, 2014, 06:43

  dok su drugi bili u rovovima pisao je prvi ugovor izmedju zampa i hrta

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code