PODRŠKA MLADIMA U TRAŽENJU POSLA

PODRŠKA MLADIMA U TRAŽENJU POSLA

4. svibnja, 2012.

74756fc8a8332a66733a3c4d0a8c0b78_xxl

Osim što sadrži ponudu pripravničkih, studentskih i honorarnih poslova te programa stručnih praksi i volontiranja, MojPrviPosao je i mjesto na kojem ‘početnici’ na tržištu rada  mogu pronaći savjete kako što uspješnije započeti svoju karijeru te novosti s tržišta rada u Hrvatskoj i svijetu.

Ako kreiraju osobni Profil na portalu, olakšana im je prijava na natječaje. Profil sadrži sve bitne podatke o obrazovanju, vještinama, interesima, i postignućima koja će istaknuti osobu kao željenog kandidata.

Osim prijave na oglas, Profil omogućuje pohranjivanje bitnih dokumenata potrebnih za javljanje na natječaj (kao što su diploma, preporuke, domovnice i sl.). Profil sadrži i pregled svih prijava na oglase, a  moguće je aktivirati i obavijesti o novim oglasima iz željene djelatnosti ili određenog poslodavca koje će stizati u inbox posloprimca.

Osim što donosi niz prednosti za mlade tražitelje posla, MojPrviPosao je zamišljen i kao mjesto na kojem će  poslodavci pronaći nove talente potrebne za daljnji razvoj tvrtke.  Alat koji im može pomoći da bi osnažili svoj imidž na tržištu rada su Profili poslodavacaosobna iskaznica koju kreiraju na MojPrviPosao i putem nje se predstaviti tražiteljima posla do 27 godina starosti.

I prije redizajna portal MojPrviPosao je mjesečno posjećivalo više od 30.000 srednjoškolaca, studenata i apsolvenata. Do sada je putem njega objavljeno više od 3.000 natječaja. Uz uvjerenje da će značaj i popularnost portala i dalje rasti, Igor Žonja, Predsjednik Uprave Tau on-line d.o.o. koje upravlja portalima MojPosao i MojPrviPosao, komentirao je dovršenje projekta:

‘S obzirom na izuzetno visoku stopu nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj, odlučili smo se na revitalizaciju portala MojPrviPosao, kako bi na jednom mjestu okupili što više natječaja za posloprimce koji tek ulaze na tržište rada. Ovim potezom želimo potaknuti i poslodavce da pruže priliku mladima koji žele raditi i omogućiti im stjecanje prvog radnog iskustva. Smatramo da ovaj segment tržišta rada zaslužuje našu, ali i posebnu pažnju ostalih subjekata na tržištu rada.’ T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code