POČINJE NOVA SEZONA  ZAGREBAČKE FILHARMONIJE

POČINJE NOVA SEZONA ZAGREBAČKE FILHARMONIJE

20. rujna, 2014.

ZGF - Orkestar Custom

Zagrebačka filharmonija svečanim koncertom otvora sezonu 2014./2015.  pri tomu najavljuje programski zanimljivu glazbenu jesen otvarajući  svoja vrata u petak, 26. rujna s početkom u 19.30 sati u koncertnoj dvorani Lisinski

Na glazbeno očaravajući način započet će nova koncertna sezona Mozartovim 21.  koncertom za klavir i  orkestar i Prokofovjevom Romeom i Julijom, koja su zaista jedna od najljepših djela klasične glazbe mnoštvu ljubitelja klasične glazbe.  Iz Zagrebačke filharmonije iznova osjetilno dokazuju da uvelike poznaju i poštuju glazbeni ukus svoje publike.

Orkestrom će ravnati maestro David Danzmayr kojeg su zagrebačka publika i kritika tijekom svih do sadašnjih gostovanja više nego izvrsno prihvatili. Maestro Danzmayr (inače učenik slavnog Dmitrija Kitajenka) unatoč tomu što je dirigent mlađe generacije, pokazao je da suvereno vlada potrebnim umijećem i autoritetom i, da izvrsno vodi filharmonijski orkestar. Solistički dio u Mozartovom 21. Koncertu za klavir i orkestar pripast će ulednoj sjajnoj ruskoj pijanistici Eleni Baškirovoj.

Zagrebačka filharmonija na ovom koncertu čestitat će i 90. rođendan jednom od najvećih živućih hrvatskih skladatelja Milku Kelemenu izvedbom njegova djela Preludio, Aria e Finale. Stoga jer Kelemen je hrvatsku glazbu obogatio mnoštvo novih djela, a uvelike je zaslužan i za promdžbu hrvatske glazbe i glazbene izvrsnosti u svijetu.

Počevši od ove sezone Zagrebačka filharmonija na dar svim posjetiteljima priruđuje prije svakog koncerta kratki glazbeni uvod u koncert (od 19.10h u predvorju velike dvorane Lisinskog), a organiziran je pod stručnim vodstvom vrsnih muzikologa. Razgovor s dirigentom, upoznavanje s umjetnicima, predstavljanje članova orkestra, glazbene retrospektive .. u samo 20 minuta dat će potreban intro, al i info o koncertu.

Stoga Zagrepčanke, Zagrepčani i prijatelji najuglednijeg hrvatskog orkestra požurite po svoje ulaznice za koncert  26. rujna 2014. – jer poznato je kako je svečano otvorenje sezone Zagrebačke filharmonije uvijek prvoklasni društveni događaj i, glazbeni doživljaj. 

Ivan Raos T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code