PLAĆAMO VEĆI POREZ OD KMETOVA U FEUDALIZMU

PLAĆAMO VEĆI POREZ OD KMETOVA U FEUDALIZMU

19. srpnja, 2014.

 

 

markov sajam cx dt Custom

Cestarine i naplata parkiranja posbna su pljačka opljačkanog naroda

 

Napisao: mr. Željko Cvrtila, predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku

Cestarine i naplata parkiranja poseban su oblik pljačke opljačkanog naroda u opljačkanoj državi i još jedan u nizu načina kako se pojedinci ili interesne skupine bogate na račun svih nas.

Uzmemo li u obzir sve vrste poreza, prireza i nameta koje moramo plaćati u državi koja inače s lakoćom oprašta milijunske porezne dugove odabranim podobnicima, možemo slobodno zaključiti kako je hrvatskom narodu bilo lakše živjeti u feudalno doba nego li u suvremenoj demokratskoj državi koja se tako još samo deklarativno naziva. U spomenuto doba plaćala se desetina državi, desetina vlastelinu i desetina crkvi, što bi zbrino iznosilo oko 30% poreza. Danas je samo PDV 25%, plus neki čudnovati porezi za koje ni ne znamo kako se zovu, a neprekidno se najavljuju novi, plus prirez (za Zagreb iznosi 18%).

Plaćamo zapravo sve što netko odluči da moramo platiti i pri tome nas nitko ništa ne pita, tako primjerice cestarinu plaćamo tri puta; kod registracije motornog vozila, u svakoj litri goriva kojeg utočimo i onda i u vidu najskuplje naknade za korištenje auto-cesta koje su izgrađene našim novcem i koje ćemo po svemu sudeći dati strancima u koncesiju.

NAPLATA PARKIRANJA

Naplata parkirnih mjesta u svakom gradu pretvorila se u nasilje lokalne uprave i samouprave, točnije lokalnih moćnika koji su na pravom putu da nam uskoro krenu naplaćivati zrak koji dišemo, zatim stoparinu za hodanje po zemlji i slično a sve iz razloga ne bi li opstala lokalna birokracija, po načelu da ljudi postoje da bi mogli servisirati svoju vlast umjesto obrnuto.
Dakle, na lokalne prometnice, koje su  također sagrađene našim novcem, iscrtaju se dvije bijele linije i naplaćuje se parkiranje, koje moramo platiti u jednakom, ne baš malom iznosu, neovisno da li smo u tom gradu poslovno, u gostima ili toj gradskoj upravi uredno svaki mjesec plaćamo prirez. Nerijetko novac od parkiranja ne ubire čak ni lokalna uprava nego se gradski prostor, koji usput rečeno pripada svim stanovnicima toga grada, prepušta privatnim firmama koje naplaćuju parkiranje.

Istine radi Zagrepčani koji stanuju u centru grada imaju popust na mjesečnu parkirnu kartu no ako im slučajno dolazi rodbina iz Dalmacije ili Slavonije i namjerava ostati nekoliko dana, za cijenu parkiranja svog automobila jeftiniji im je hotelski smještaj. Za one koji ne žive u centru grada svaki odlazak liječniku, na poslovni sastanak, kino, kazalište ili jednostavno posjet prijatelju, znači zapravo izdvajanje ne baš male sume novca za parkiranje.

TLAČITELJI HRVATSKOG NARODA

U gradovima na moru u vrijeme turističke sezone također je uvedena praksa naplate parkiranja na svim mogućim gradskim površinama, pa se nerijetko dogodi da iako smo uredno platili boravišnu taksu, a naši domaćini sve moguće pristojbe, na parkiranje blizu plaže potrošimo približno koliko i na apartmanski smještaj.

Sve je ovo naravno regulirano zakonima koje su doneseni u svrhu otimačine kojom se pune riznice iz kojih se financiraju stranačke vojske uhljebljenika zahvaljujući kojima se već dva i pol desetljeća na vlasti smjenjuju tlačitelji hrvatskog naroda kojima bi i Franjo Tahi pozavidio.T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code