RASPRODAJA I VELEIZDAJA SU ISTO

RASPRODAJA I VELEIZDAJA SU ISTO

13. srpnja, 2013.

 

0374007.48

Liniću je važno još samo zaštiti bogate

 

Piše: Saša Radović

 

Lex Perković, pokrila je tama zaborava. Radmanov HRT i režimski tisak ne spominju taj sramotni zakon kao da je donesen prije dvadeset ili trideset godina – a ne prije svega par dana. To nam je sudba (da ne kažem UDBA!), lako zaboravimo kad treba zaboraviti. No, Perkovićev zakon ne bi trebalo zaboraviti, jer je naš premijer Milanović brutalnom povredom članka 39. Pristupnog ugovora i Božjih zapovijedi (Ne ubij! Ne ukradi!) odredio nepoštovanje civilizacijskih i religijskih norma u Hrvatskoj. Ukoliko se uspješno obrane ubojice, još lakše će biti obraniti crne milijarde ratnog i pretvorbenog profiterstva. 

No, to što se Udbaši – ubojice mirno šeću ulicama i što nam prebogati tajkuni ljetuju na svojim luksuznim jahtama – nije najgore! Kad je u pitanju „drp sistem“ vođenja države i Slavko Linić – može i gore! Važno je zaštititi bogate i uzeti sve što se uzeti može od siromašnih, ako treba i posljednju kunu od gladne starice. Danas je mnogo praznih stolova u Hrvatskoj, a sutra će nam uzeti i te stolove. Linić se sprema prodati sve što se prodati može da „spasi Hrvatsku“. Prije svega idu ceste, zatim rijeke, otoci, more… Umjesto Hollandovih visokih poreza prebogatim tajkunima i ukidanja 60% parazitskih Gradova i Općina – Vlada RH rasprodaje Domovinu za „Judine škude“ – za šaku eura. Izdaja!

STRANCI I BIJELI KONJI

Po službenim podacima strancima je prodano oko 2.200 privatnih nekretnina, među kojima su i prvi otočići, ali stvarni broj je znatno veći. Po procjenama stručnjaka to je više od 10.000 ako se uzme u obzir i fenomen „bijelih konja“, hrvatskih državljana. Ti „bijeli konji“, za račun stranih banaka, hotelijera, turističkih kompanija, a sve više i pojedinaca, kupuju nekretnine “na svoje ime”. Prodaje redovito prate ugovori sastavljeni u vrsnim (lukavim) odvjetničkim kancelarijama koji daju sve moguće beneficije pravim kupcima – prečesno na rubu ili izvan zakonskim granica.

Istra je prva otvorila vrata stranom kapitalu – na hrvatski (čitaj; kriminalni) način. Trio „fantasticus“ Sanader, Jakovčić, Pašalić, umrežen s fašistom Jorgom Haiderom i Hypo kriminalcima (osuđeni, Wolfgang Kulterer i Guenter Striedinger) oteli su Hrvatskoj brijunsko priobalje za 5,7 eura/m2. Nakon brze „prenamjene prirodnog parka u građevinsko područje“ cijena je skočila na 200 eura/m2. Izračunajte: na tih 1.000.000 ukradenih kvadratnih metara, zarada je 194 milijuna eura! „Podmazivanje“, provizija…?

Ta afera „Dragonera – Barbariga“ početak je ali i kap u moru beskrajnih krađa i pljačka naših resursa. Linić ima najozbiljnije namjere nastaviti putem svojih prethodnika – pa i učinkovitije! Ima odličan alat – Zakon o strateškim investicijskim projektima RH – planiran za potpuno razvlašćivanje naroda od zemlje koju baštinimo. Članak 18. tog zakona određuje da Vlada RH može otuđiti, prodati, prenamjeniti ili oduzeti bilo koju nekretninu ili prirodni resurs u vlasništvu države i dati ga u vlasništvo (!) pravne ili privatne osobe! Činjenica je da šačica novog vala udbaških nasljednika može prodavati i DAVATI (poklanjati) sve pa i naše krovove nad glavama. Lijepo je biti brat, rodjak ili prijatelj vrhuške s Gornjeg grada.

Radmanova HRT, po uzoru na Goebelsove standarde, širi ponavljajuće informacije o rastu Linićeve popularnosti. Možda ćemo povjerovati ako nam mnogo puta Mislav Bago pokaže na TV displayu isti ili još bolji grafikon o Linićevom usponu. Ako poludimo do kraja! 

POČETAK KRAJA

Početak pravog kraja naše državne tvorevine – prodajom vlastite države – nije poremetio ni ulazak u EU. Spomenutim efektnim Milanovićevim pokazivanjem mišića i oštrih zubiju podlim donošenjem Lex Perkovića – anuliran je svaki utjecaj izvana. Onaj strah od gubitka „nezavisnosti i slobode Hrvatske“ od kojeg su naivni drhtali, nestao je – opet smo nezavisni i slobodni. Jedini problem je to što smo ostali bez trunke ponosa i dostojanstva. Da smo Brazilci, Egipćani, ili bilo koji narod koji drži do sebe – izašli bi slobodno na ulice i tražili pravu nezavisnost od svake vlasti koja i dalje prodaje naš komadić planeta Zemlja. 

Tama sve više guta osiromašenu, prezaduženu, opljačkanu Domovinu. Teško ćemo pobjeći iz mračnog tunela, svjetlo jureće lokomotive sustiže nas. Linić i comp. kreću s prodajom autocesta (koncesija na 50 ili 150 godina!), slijede slični aranžmani, po gore navedenom.…  Gomilaju se dugovi, dolaze novi krediti, niču nove offshore tvrtke, računi se pune na Bermudima, Panami, Lichstentsteinu, Isle of Man, Kajmanskom otočju… Ima mnoštvo ispobanih shema.

Vratimo se opet na Istru, gdje je sve počelo i gdje se sve nastavlja. Evo jednog briljantnog primjera iz mnoštva shema. U igri je Linićev koalicijski partner IDS:

Prema tajno potpisanom ugovoru za projekt »Brijuni rivijera«, terene od Rovinja do Ližnjana, kao i apsolutnu upravu nad Nacionalnim parkom Brijuni, ornitološkim rezervatom Palud i zaštićenim Prirodnim parkom Kamenjak neće više kontrolirati lokalna zajednica, Županija ili država. Sve prelazi u ruke uprave Društva koje se, što je najšokantnije, sastoji od jednog jedinog člana – direktora Veljka Ostojića. Ugovor sadrži niz detalja koji malom broju izabranih IDS-ovaca daju neograničenu moć upravljanja nad više od pet i pol milijuna četvornih metara najboljeg istarskog priobalnog područja. Vrijednost projekta je viša od milijarde eura, a sve poslove obavlja Veljko Ostojić na vlastitu odgovornost.

Možemo samo zamisliti kako će bivši ministar turizma Ostojić upravljati s tim bogatstvom. Koliko će pustih milijuna završiti na Djevičanskim otocima i u drugim poreznim oazama? Veljko je javnosti najpoznatiji po mućki kojom je zaradio 24 milijuna poznatim istarskim modelom „promjene namjene“ jeftino kupljenog zemljišta. Morao je odstupiti s ministarskog mjesta, ali on „i dalje jaše“.

Što dalje, kako ćemo stati s rasprodajom obiteljskog srebra? U okrilju crnog kapitala, s 98% nezakonitih pretvorbi i kriminala svih vrsta – DORH i policija spavaju zimski san. Posrnula i kastrirana EU neće i ne može nam pomoći.

Vruće ljeto 2013. proći će pasivno i mirno, jer je vruće. Hoće li i zlatna jesen biti tako mirna i pasivna?

Anno Domini MMXIII. T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. zen
  #1 zen 19 srpnja, 2013, 15:11

  Kakva je sadašnja “udbaška zbilja” na Balkanu?
  Nekadašnji “Rankovićevi & Miloševićevi udbaši” – rade za Rusiju i njemački BND, a “hrvatski udbaši” rade za – CIA, MI6 i Mossad.
  Svi oni o “eutanaziji Hrvatske/Srbije” – uopće ne brinu, jer njima će uvijek biti dobro.
  Ljudi su to za sve sustave.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ivica Marijačić
  #2 Ivica Marijačić 19 srpnja, 2013, 12:36

  Saša Radović: “Lex Perković, pokrila je tama zaborava…”

  SDP najprije je izglasao lex Perlović kako Perkovića nebi izručio Njemačkoj, a sada traži ustavne promjene o nezastarijevanju udbaških zločina kako mu se , u biti, zbog “nedostatka dokaza” nikada ni u Hrvatskoj nebi sudilo. To ne znači da izmjene Ustava nebi trebalo i poduprijeti jer za par godina na Pantovčaku, u Banskim dvorima i u DORH-u sjedit će vjerovatno netko drugi pa će se Milanovićeva računica raspasti, a Perković i drugi temeljem Ustava završiti tamo gdje im je odavno mjesto.

  (Hrvatski tjednik br. 460 od 18. srpnja 2013.)

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Barbariga
  #3 Barbariga 15 srpnja, 2013, 09:30

  Dr.Ognjen Kraus je kućni židov od dipl.iur. Yusipovića. Prvo lova, a onda prijateljstvo! Tablicu množenja uvijek nosi u desnom džepu od sakoa.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. peškafondo
  #4 peškafondo 14 srpnja, 2013, 08:04

  Dragi novinari, priupitajte Bajića gdje je sakrio 4 registratora dokumentacije protiv vodoinstalatera Čermaka koje je dobio još daleke 2002. godine i to ne od bilo koga. Znači, ne 4 fascikla nego 4 registatora puna krimogenih papira iz pretvorbe i privatizacije s jasnim dokazima kako je „zamračena“ lova. Neka to Bajić predoči naciji prije nego što taj „šofer-generalčić“ potpiše preuzimanje hrvatske kemijske industrije na Krku i u Zagrebu koju organizira s M.Vedrišem i N. Porgesom, momcima koji su mu čuvali stražu u bivšem Crodux-u u Martićevoj ulici u Zagrebu i pazili da netko ne uđe u kancelariju dok je Čermak bjesomučno mlatio svoju prvu ženu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. BBB
  #5 BBB 13 srpnja, 2013, 15:11

  Hajde,Zoka pripupitaj kako je drug Linić kao siroće stigao s partizanima s Kozare do Rijeke i postao Primorac… Usput ga pitaj jel mu frend Ježić uplatio 5 milijuna eura u državni proračun.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code