RUŠENJE RASPELA U POLOČNIKU-pismo koje je bilo poslano Ivi Sanaderu dok je bio premijer

RUŠENJE RASPELA U POLOČNIKU-pismo koje je bilo poslano Ivi Sanaderu dok je bio premijer

12. kolovoza, 2013.

 

Poštovani predsjedniče hrvatske Vlade i HDZ-a,

Budući da mjerodavne lokalne državne i crkvene institucije,  osim policije koja je nastupila isključivo protokolarno,  nisu reagirale niti se odazvale našim pozivima, zahtjevima (peticije) i molbama,  iako su prethodno upozoravane u više navrata,  prisiljeni smo krenuti korak dalje u svrhu traženja pravde i pravednog rješenja.

Obraćamo Vam se zbog rušenja raspela u općini Poličnik kraj Zadra, koje je 17.  ožujka oko 15 h bilo metom devijantnog ponašanja,  i to u katoličkom Poličniku u kojem vlada HDZ. 

U slobodnoj Hrvatskoj,  koju je kao državu prvi priznao Ivan Pavao II. , događaju se nakon njegove smrti ovakvi ekscesi.

Raspelo je postavljeno prije 3 godine i blagoslovio ga je svećenik don Ante,  koji je služio prije svećenika D.  Kelave.

Od utemeljenja,  pokušalo se oskrvnuti na različite načine,  što je kulminiralo 17.  ožujka 2007. ,  kad je raspelo porušeno skupa s postoljem.

Prevarili smo se smatravši da će lokalne institucije riješiti tako veliki problem u mjestu koje je stoljećima odolijevalo zlu,  no sada smo uvidjeli pozadinu ovog gnusnog čina.

U ovoj županiji je na vlasti HDZ: Davor Lončar,  načelnik općine Poličnik; Željko Lončar,  zamjenik HDZ-a Zadarske županije; Božidar Kalmeta,  predsjednik HDZ-a Zadarske županije.

Čini se da su se u ovim krajevima odgovorni vlastodršci opustili,  a na čiju štetu i za čije ciljeve,  pitamo se. Također se nadamo da ćete Vi ispraviti posljedice nepažnje pojedinaca HDZ-a,  jer drugi,  u ovoj izbornoj godini,  imaju stvoreni slučaj tj.  veliki argument…

Zato neka se vrati postolje i raspelo,  baš na mjesto gdje je i bilo – da se napravi i lijepa kapelica –  koju smo mi mještani planirali još i prije nekoliko godina. 

Za ne vjerovati,  prljavoj raboti pridružio se,  perući ruke – i bio indiferentan – polički svećenik D.  Kelava,  kojeg smo usmeno i pismeno obavještavali,  kao i vikara Zadarske biskupije Mustaća,  te biskupa Prendžu,  koje smo također molili i upozoravali da zaštite rušenje raspela – planiranog od nostalgičara za Jugoslavijom. . .  Ili . . .

Uz prešutno odobravanje – spomenutih iz HDZ-a,  kojima smo se i pismeno obraćali za pomoć,  umjesto da pomognu,  svrstali su se na stranu rušitelja raspela.

Nema nade ni pobjede za one,  koji su rušili ili ruše raspela. . .

Činjenica je da je raspelo postavljeno na sredini javnog puta,  koji je kao put služio stoljećima – pa Vam šaljemo i priloge kao dokaz:

1.    geodetska snimka puta

2.    slike postolja i raspela

3.    molbe koje smo upućivali lokalnim institucijama i svećeniku Kelavi

4.    peticije mještana

P.S.

Oni koji su sudjelovali u rušenju, oni koji su se svrstali na stranu rušitelja i oni koji su bili na funkcijama, a nisu ništa poduzimali neka im bude opomena slučaj bivšeg premijera.

U Poličniku, 11. kolovoza 2013. godine T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code