PISMO GLASNOGOVORNICE DORHA-a

PISMO GLASNOGOVORNICE DORHA-a

23. listopada, 2012.

NO143037

Na internetskom portalu Tjedno.hr od utorka, 14. listopada 2012. objavljen je tekst Mihovila Tomića pod naslovom „Emporium informatika u DORH-u održava računala“.

S obzirom na objavljene netočne informacije potrebno je objaviti tekst ispravka sukladno čl. 40., 41. i 42. Zakona o medijima.

U tekstu je objavljeno: „ Naime, jedna od devet registriranih Vojkovićevih tvrtki istog početnog naziva „Emporion“, točnije „Emporion-Informatika“, vrši poslove održavanja i nabave informatičke opreme za DORH i Uskok na području cijele Hrvatske. Dakle, Vojković prilikom vršenja usluga njegove tvrtke ima moguć pristup najtajnijim podacima o istragama,  osobama i svjedocima, zaštićenim svjedocima i njihovim iskazima te ostaloj važnoj dokumentaciji. Samim time postoji i zastrašujuća sumnja da koristi i raspolaže s podatcima zanimljivim za treće osobe. To se posebno odnosi na podatak da svakodnevno određeni mediji  povezani kako s Bajićem, tako i s Vojkovićem  dobivaju izvornike iz tajnih istraga na sveopće čuđenje njihovih obrana i optuženih u otvorenim procesima.“

Navedeni članak vrvi neistinama!

Neistinita je tvrdnja da Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nabavlja  informatičku opremu od trgovačkog društva „Emporion-Informatika“. Informatičku opremu za sva državna odvjetništva nabavlja Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, koje ju također ne nabavlja od navedenog trgovačkog društva.

Također je notorna neistina da navedeno trgovačko društvo održava informatičku opremu u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) i Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK). Održavanje te opreme obavlja i provodi interna informatička služba prema svim stručnim i sigurnosnim standardima struke, te ugovorni partneri Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, a društvo Emporion to nije i samim time je smiješna tvrdnja kako to trgovačko društvo „koristi i raspolaže s podatcima zanimljivim za treće osobe“.

 Ne samo navedeno nego i tekst u cjelini nema temelje ni na jednoj točnoj informaciji,   a na koju bi se novinar mogao pozvati, tako nam ne preostaje ništa drugo negoli zaključiti kako mu je cilj objavljivati notorne netočnosti, a kako cijeli je tekst takav ne začuđuje novinarski neprofesionalizam i neprovjeravanje činjenica.

S poštovanjem,

                                                                                  GLASNOGOVORNICA

                                                                                       Martina Mihordin T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 24 listopada, 2012, 13:12

  [quote name=”XXL”]Šta ovi demantiraju?

  pa da mu ne smrdi iz usta…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. XXL
  #2 XXL 23 listopada, 2012, 09:18

  Šta ovi demantiraju?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code