Pišem anonimku, tinta mi se proli

Pišem anonimku, tinta mi se proli

4. srpnja, 2011.

Piše:Zoran Milanović

Napokon je Zoran Milanović, lider SDP-a, javno pokazao da ne mora uvijek biti rigidan i bahat. Nakon što mu je  policija, zbog anonimne dojave,  ispitala  šogora, navodno, zbog sumnjivih putnih naloga, Milanović je  kratko ali duhovito kazao:  “Zaigrat će anonimka i pred tvojim vratima”! Zna se, naravno,  na koja je to vrata Milanović mislio i stječe se dojam da je upravo  na tu adresu  želio odaslati poruku nedvosmislena sadržaja: ‘I mi anonimke za trku imamo’!

Možda će, baš u tu svrhu, uskoro, na Iblerovu trgu biti otvoren  ‘Odjel za anonimne prijave i diskreditacije političkih protivnika i neistomišljenika’, uostalom kakav u strogoj anonimnosti  ima i protivnički tabor. Odjel bi radio 24 sata na dan, po potrebi i duže,  a sve prikupljene anonimke promptno bi se distribuirale u USKOK,  DORH, MUP i medije. Potom bi na informativni razgovor bili pozivani svi od reda, i šogori, i šogorice, kao i ostali pred čijim vratima bi zaigrala Milanovićeva anonimka.  Užurbano bi se tražili sumnjivi putni nalozi, a ako ih ne bi pronašli, anoniman netko bi ih ispisivao svojom rukom.  Tako u nedogled. I novinari bi imali pune ruke posla.  Umjesto kiselih krastavaca imali bi sezonu anonimki, a u cik  zore bi zajedno s policijom pripremali ‘sačekušu’ za nekog novog šogora spomenutog u njoj. Naravno da ni suprotni tabor ne bi mirovao. Uostalom, kao ni do sada. Ne treba biti vidovit pa ustvrditi da bi i oni promptno žestoko  uzvratili, i to preko svojih prekaljenih spin doktora. Zna se.

Poruka ‘Dabogda ti Andrija Jarak izvještavao ispred kuće’, ne bi  samo bila puka protuteža onoj Milanovićevoj ‘Zaigrat će mečka i pred tvojim vratima’, nego bi to bilo i njihovo posljednje upozorenje pred USKOK-ovo uprizorenje. Svakako  bi  zaigranost anonimki pred mnogim  vratima diljem Lijepe naše dobrano prodrmala i gospodarsku situaciju u zemlji. Ne samo da bi USKOK i DORH profitirali od naplate silnog fotokopiranja anonimnih dojava, nego bi  i veliki broj nezaposlenih   preko noći  mogao  postati dobro plaćenim anonimnim piscima  kaznenih prijava. Možda bi i HRT mogao profitirati, tako da od najuzbudljivijih anonimki napravi zanimljiv serijal pod nazivom ‘Pišem anonimku, tinta mi se proli’! A da efekt bude potpun na kraju  svake epizode bi prodorni muški glas, recimo Tarika Filipovića, uz zvuke pjesme Tamare Obrovac, uzviknuo:’Za Vas odabrao Đelo Hadžiselimović’!

I Ministarstvo turizma bi, sukladno novonastalim okolnostima, narednu turističku sezonu moglo najavljivati sloganom ‘Hrvatska raj za anonimke’, a slogan ‘Mala zemlja za veliki odmor’, bio  bi zamijenjen sloganom ‘Mala zemlja za velike anonimke’.  Što bi, nakon svega  preostalo  Zoranu Milanoviću  lideru  socijaldemokrata,  nego da svoju predizbornu kampanju upravo bazira  na sloganu ‘ Kad dođemo na vlast zaigrat će anonimka i pred tvojim vratima’!  A tko zna ispred čije  će  već kuće  tada izvještavati Andrija Jarak? T

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code