PETAR GRAŠO NAKON SEDAMNAEST GODINA U LISINSKOM

PETAR GRAŠO NAKON SEDAMNAEST GODINA U LISINSKOM

13. prosinca, 2014.

y379261047182930

Nakon predugih sedamnaest godina koncertna dvorana Vatroslav Lisinski u petak 12. prosinca je ponovo otvorila svoja vrata jedinstvenom splitskom glazbeniku i umjetniku Petru Graši. Za veliki povratnički koncert naziva Ljubav sve pozlati danima se tražila karta više, a teško je zamisliti ljepši poklon u ovo blagdansko božićno vrijeme za sve one koji su na solističko glazbeno putovanje Petra Graše u Zagrebu čekali godinama.

Spektakularna atmosfera nabijena emocijama začarala je prepunu dvoranu, ispunila sva srca i obrisala trag prohujalih godina od posljednjeg zagrebačkog susreta s dalmatinskim kantautorom. Sa usana razdraganih obožavatelja klizili su stihovi brojnih Petrovih hitova koji su samo za ovu prigodu izvedeni uz pratnju benda i Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije.

Izniman koncert otvoren je pjesmom Šporke riči, a istinski duh Mediterana i miris Dalmacije osjećao se kroz svaku izvedenu pjesmu, Petrovu vrhunsku interpretaciju i njegovu jedinstvenu emociju. Nezaboravnu večer dodatno su začinili i glazbeni gosti. Regionalna zvijezda Željko Joksimović na veliko je zadovoljstvo prihvatio poziv svog dugogodišnjeg prijatelja, a zajedno su otpjevali pjesme Ludak kao ja i Sad te se samo rijetko sjetim. Petru se na pozornici pridružio još jedan glazbeni velikan Tonči Huljić, a zvuci njihove Providence podigli su publiku na noge. Jednu od najljepših Grašinih pjesama Neka mi ne svane otpjevala je splitska glazbena diva Danijela Martinović koja je zablistala u haljini dizajnerice Diane Viljevac.

Povratnički koncert Petra Graše nisu propustile ni osobe iz društvenog života Hrvatske poput bivšeg košarkaša Dine Rađe koji je došao u društvu supruge Viktorije, TV voditeljice Tončice Čeljuske, glumca Emira Hadžihafisbegovića, kuhara Mate Jankovića i Tomaža Kavčiča, poduzetnice Lane Pavić, dizajnerice Mirjane Mikulec, glazbenika Željka Bebeka, Ksenije Erker i Ronalda Brausa, direktorice marketinga NK Lokomotiva Antee Kodžoman, Vjekoslave Huljić, radijskog voditelja Dalibora Petka te brojnih drugih.

Petrova glazbena bajka završila je ovacijama i univerzalnom porukom Ljubav sve pozlati te obećanjem da Zagreb neće morati ponovo čekati godinama na novi susret i još jednu čarobnu noć uz svevremenske ljubavne pjesme ovog jedinstvenog Dalmatinca. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code