PERVANOVE FOTOGRAFIJE ŠIBENIKA

PERVANOVE FOTOGRAFIJE ŠIBENIKA

4. ožujka, 2013.

004191 sibenik pervan

Šibenik je vrlo fotogeničan grad, a Ivo Pervan je majstor fotografije: tako su se stekli svi uvjeti za sjajnu izložbu koja je upravo postavljena u Muzeju Mimara u Zagrebu. Ivo Pervan snimao je Šibenik gotovo dvije godine za potrebe monografije koju je naumila objaviti tvrtka MediaIN, šibenskog Nautičkog centra Prgin. Iz toga velikog fundusa, u suradnji Grada Šibenika i NCP-a, kojoj su se priključili hoteli Solaris i Turistička zajednica Grada Šibenika, a sponzorski se uključio i veliki Nikon i cijeli niz manjih gradskih tvrtki, nastala je izložba šezdeset fotografija na platnu, velikih formata.

Pervanove fotografije Šibenika probudile su uspavanu samosvijest i potakle možda zatomljeni osjećaj ponosa: kriznom vremenu usprkos taj grad ima svevremensku ljepotu i ima što pokazati svijetu. Ivo Pervan će reći da je stara gradska jezgra Šibenika pravo blago inspiracije, mjesto u kojem kao da je vrijeme stalo a opet pulsira životom prepunim mirisa i boja, atmosfere Mediterana.

Sve atrakcije Šibenika, njegovi ljudi, zanimljive vizure, trenuci slave, njegova svakodnevica, ispisane su, i potcrtane, na tim fotografijama Ive Pervana. Na izložbi je i nekoliko fotografija okolice, kao kontekst u kojem živi taj lijepi stari grad. Izložba je zamišljena kao prezentacija Šibenika u hrvatskim ali i gradovima u inozemstvu.

Izložba je otvorena od 9. – 16. 3., te ste pozivani razgledati je uz slobodan ulaz već u nedjelju 10.00 – 14.00 sati u Atriju Muzeja Mimara.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code