PEGLANJE PROMAŠAJA U HOLDINGU

PEGLANJE PROMAŠAJA U HOLDINGU

23. veljače, 2013.

 

proracun web

Bandić protiv prodaje 44 tramvaja

Piše: Ante Matić

Na aktima gradonačelnika Milan Bandić je nastavio je obračun s „pijanim milijarderima“ iz Zagrebačko holdinga.

Pokušaj drugova iz Zagrebačkog holdinga da prije izbora i dolaska nove ekipe na čelo te najveće zagrebačke tvrtke u državnom vlasništvu, proguraju  na mala vrata nekakav svoj prijedlog transakcije tramvaja i autobusa, zapravo je neka vrsta kukavičijeg jaja, koje žele podmetnuti gradskoj Skupštini. O čemu se tu radi?

Zagrebački holding pokušava prodati nešto što nema smisla sada prodavati. Gradonačelnik je argumentirano dokazao zašto je protiv prodaje 44 tramvaja kako bi tim novcem otkupili 214 autobusa za koje plaćaju visoke mjesečne rate. Budući da ta transakcija vrijedi 532 milijuna kuna, Bandić ne želi odobriti, pa se oni obratili partijskoj većini u Skupštini da to odobri. Komentirajući taj pokušaj Holdinga, Bandić je između ostaloga rekao:

„Šalju prijedlog o transakciji pet do dvanaest da im Grad odobri prodaju tramvaja kako bi popeglali svoje poslovne  promašaje i pogreške. Što su radili do sada, pita se gradonačelnik Zagreba i dodaje, kako samo on po statutu može slati točke na dnevni red Skupštine, pa zastupnicima, skupštinarima savjetuje da odustanu od tog plana i podvale „pijanih milijardera“ iz Holdinga, koji love u mutnom prije izbora.

TAXI KONCESIJE

Na prijedlog gradonačelnika Skupština Grada će odlučivati o 150  koncesija koje treba dodijeliti taksistima i trebaju donijeti odluku o smanjenu cijene parkiranja i početku gradnje na Milerovu brijegu.

Gradonačelnik se požalio novinarima, kako ne može nikako kontrolirati sredstva koja je Grad odobrio Holdingu.

“Skrivaju svoje rabote kao zmija noge”. Također, gradonačelnik je kazao da-” pune tri godine jurišaju da ga sruše i ne uspijevaju, pa što god on njima predloži korisno za građane, partijski poslušnici i razni ideološki slijepci, uredno odbiju. Mogu to raditi do izbora, a kasnije više neće moći”- tvrdi Bandić.

KADROVI ANDREJE ZLATAR

Isto tako protiv je prijedloga ministrice kulture Andreje Zlatar glede rješavanja kadrovskih pitanja u HNK. On  podupire odluku Upravnog vijeća u kojem sjede odgovorni ljudi, a ne prijedlog minstrice Zlatar, koja pokušava progurati svoga partijskog poslušnika.

Na kraju je još rekao o pijanimmilijaqrderima u Holdingu kako  nisu kadri prodati stanove koje je grad napravio. Od 2700 stanova uspjeli su prodat tek 500 stanova. I grčevito se bore da se ne smanji cijena parkiranja, i baš njih briga što garaže zjape poluprazne.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Pila
  #1 Pila 6 ožujka, 2013, 07:48

  Nastupa era Ostojić dinastije

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Pila
  #2 Pila 28 veljače, 2013, 08:56

  Ban Dić-u, nedajj im disati. Holding je ipak Tvoje dijete. Budi jači od Hurem.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code