PAVLE DEŠPALJ I BORIS BREZOVSKI U LISINSKOM

PAVLE DEŠPALJ I BORIS BREZOVSKI U LISINSKOM

12. svibnja, 2013.

Berezovski Despalj 17

Gostovanje briljantnog ruskog pijanista Borisa Berezovskog u petak, 10. svibnja  bilo je najbolji mogući nastavak u niski pijanističke elite koja je od početka sezone Zagrebačke filharmonije pohodila glazbeni Zagreb.

Muziciranje najvišeg kalibra što ga je ponudio ovaj virtuoz, samo je potvrdilo da nam je ovosezonski Plavi ciklus pružio brojne glazbene užitke – koji se jednostavno ne smiju propustiti.

Koncertnu večer maestro Pavle Dešpalj otvorio je 1. Simfonijom u C-duru skladatelja Georgesa Bizeta. Nastavljen je vrhunskom izvedbom pijanista Borisa Berezovskog koji je uz pratnju Zagrebačke filharmonije izveo djelo Noći u španjolskim vrtovima za klavir i orkestar Manuela de Falla. Posljednje izvedeno djelo bilo je finale večeri u pravom smislu riječi. Boris Berezovski izveo je tehnički zahtjevno i izazovno Ravelovo djelo Koncert za klavir u D-duru, za lijevu ruku s kojim je u vikend pred nama ispratio oduševljenu publiku. Pošto je ostala bez riječi, publika mu se odužila gromoglasnim pljeskom i pozivom na bis.

Nova glazbena uzbuđenja očekuju nas od 13.-18. svibnja kada naša mlađa publika ima priliku uživati u Tjednu za mlade i programu koji ćemo opernim arijama iz skladateljskog pera Verdija i Wagnera obilježiti 200. obljetnicu rođenja ovih velikih skladatelja. Bit će to glazbeno-scenski show- gdje će se uz scenu, balet, glazbu, operne izvedbe i uz naracijsko vodstvo dramskih glumaca Jadrana Grubišića i Antonia Franića mladoj publici približiti fantastični opus zbog kojih su Verdi i Wagner postali dio glazbene povijesti. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code