PAVKOVIĆ: NAJBOLJE JE DA SE OVI ZASTUPNICI S GODIŠNJEG NE VRAĆAJU U SABOR

PAVKOVIĆ: NAJBOLJE JE DA SE OVI ZASTUPNICI S GODIŠNJEG NE VRAĆAJU U SABOR

1. srpnja, 2022.

 

Piše: Mladen Pavković

Pojedini saborski zastupnici ovih se dana pitaju: čemu ljetna stanka (počinje sredinom srpnja i trajat će dva mjeseca), poglavito danas kad su se i u Hrvatskoj  nagomilali brojni  problemi, od inflacije i neizvjesnosti od rata.

Međutim, stara je praksa da zastupnicima i ljetni odmor traje tako dugo. Oni bi se trebali i u vrijeme ljetne stanke među ostalim susretati  sa svojim biračima i saslušati njihove probleme, ali to od njih gotovo nitko ne radi, tim prije što građani u gradovima, općinama i županijama više i nemaju pojima  tko ih zastupa.

Ne znamo jeste li gledali saborsku sjednicu u petak (1. 7. 2022.)? Na kraju sjednice u dvorani su ostala samo dva (sic!) saborska zastupnika (Davor Dretar Drele i Željko Sačić), a predsjedavao je potpredsjednik Sabora  dr. Željko Reiner!

Prvo je Drele govorio Sačiću, a onda je Sačić Dreletu. Nakon toga, oko 13,30 predsjedavajući je prekinuo ovaj cirkus, zaželio im ugodan vikend i dva su saborska zastupnika zagrljeni  napustili  dvoranu. Čak nisu bili nazočni ni oni koji već tjedan dana u medijima pričaju da je sramota što ljetna stanka u ovom visokom domu traje tako dugo.

Stoga, kako bilo da bilo, najbolje bi bilo da većina zastupnika u Saboru ode i da se više ne vrati, jer bi time bilo mnogo manje štete nego da povremeno dolaze i svojim se prijedlozima i raspravama razotkrivaju u negativnom smislu (svaka čast iznimkama).

Zastupnici uživaju velike i (ne)zaslužene povlastice i nemaju baš nikakvu odgovornost.

Nu, onima koji se tu i tamo bune protiv ovakvog Sabora i takvih saborskih zastupnika jedino možemo poručiti – Što ste izabrali to imate!

Svake godine po jedan

Nakon što je Srbija objavila da je njihovo pravosuđe podiglo optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota, među kojima se nalazi i Danijel Borović, Junak hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, za navodni ratni zločin na Petrovačkoj cesti, kad su nakon Vojno-redarstvene akcija Oluja95.  Srbi bježali na traktorima kao „zečevi“, dok su prije toga 5 godina držali u okupaciji Knin i druga hrvatska područja, (što nažalost malo tko više i spominje), stigla  je vijest iz Grčke da je tamo uhićen državljanin Srbije i Hrvatske, ratni zločinac Jovan Cvetić (59)..

Hrvati ga navodno godinama  traže  (da su ga tražili vjerojatno bi ga već odavno i našli) zbog masakra u Voćinu 1991., gdje su velikosrbi počinili jedne od najstrašnijih ratnih zločina u Domovinskome ratu.

Zločince štiti Srbija

Za te zločine dosad su optužene 22 osobe, od kojih naravno ni jedna nije dostupna, jer ih štiti Srbija, koja i dalje podiže optužnice protiv onih koji su branili svoje domove.

Taj srpski koljač Cvetić uhićen je kad je u Grčkoj bio na ljetovanju, gdje inače bez problema  odlazi većina srpskih ratnih zločinaca.

Vjerujemo da će sad potrajati kad će ga i da li će ga uopće izručiti.

Nu, ako se  ovim „tempom“ nastavi  uhićivati srpske ratne zločince većih bi mogla biti uhićena i osuđena u narednih 200 godina. Naime, gdje su oni koji su ubijali, rušili, palili od Vukovara, Saborskog, Osijeka, Šibenika, Zadra, Knina, pa sve do Dubrovnika?

Jedan dio Hrvata (da se malo našalimo) već je i „zaboravio“ da je u Hrvatskoj bila agresija, a kamoli da znaju imena srpskih zlotvora, koji se kao „heroji“ slobodno šeću od BiH do Srbije, ali i po svijetu.

Kad bi se primjerice napravila anketa koliko mladi, ali i drugi znaju o Junacima Domovinskog rata, rezultati bi bili – poražavajući, tim prije jer se o njima ne uči ni u školama.

Međutim, Hrvatska još uvijek traži oko 1800 osoba iz Domovinskog rata, što znači da sve te obitelji ne znaju ni gdje su im pokopani otac, majka ili brat, a kamoli da znaju tko su ubojice, odnosno kad će se tim i takvima suditi.

Stoga, kako bilo da bilo, sa Srbima prvo moramo i trebamo raščistiti njihovo sudjelovanje u agresiji na Republiku Hrvatsku, a za ostalo – kako ćemo! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code