OVACIJE: Josipović i Bandić uz srpske muzičare

OVACIJE: Josipović i Bandić uz srpske muzičare

29. svibnja, 2013.

beogradska-filharmonija-dvorana-vatroslav-lisinski-zagreb-1369778837-317409

Veličanstveno u hrvatskoj prestonici.
Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i prvi čovek Zagreba Milan Bandić uživali su u nastupu Beogradske filharmonije, koja je u ponedeljak održala koncert pred više od 1.500 ljudi u dvorani Vatroslav Lisinski.

Poletno, energično i s dosta emocija, filharmoničari su odsvirali „Poemu Beograd“ D. Gostuškog, „Četvrti klavirski koncert“ Rahmanjinova, sa Simon Trpčeskim kao solistom i, u drugom delu koncerta, „Šeherezadu“ N. Rimskog-Korsakova, u kojoj je solistički potencijal muzičara došao do potpunog izražaja. Zagrebačka publika ispratila je orkestar desetominutnim ovacijama, a oni su uzvratili sa dva bisa.

Koncertu je, pored hrvatskog predsednika i gradonačelnika Zagreba, prisustvovao Milorad Pupovac, predsednik Srpskog narodnog veća i poslanik u Saboru, predstavnici diplomatskog kora, među kojima i ambasador Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukićević, te direktori Beogradske i Zagrebačke filharmonije Ivan Tasovac i Miljenko Puljić.

Posle prošlogodišnjeg nastupa, koji je prekinuo tri decenije dugu pauzu u međusobnim gostovanjima dva orkestra, nastavlja se dobra praksa obostrane saradnje. Veliki broj muzičara Zagrebačke filharmonije došao je da podrži kolege, a druženje su nakon nastupa nastavili do kasno u noć.

Ovim koncertom završena je druga sezona projekta „Pika-Točka-Tačka“, koji će biti nastavljen i u narednoj godini.

Zagrljaj... Ivo Josipović i Ivan Tasovac Zagrljaj… Ivo Josipović i Ivan Tasovac
Počasni prvi red... Stanimir Vukićević, Milan Bandić, Ivo Josipović, Miljenko Puljić sa suprugom, Ivan Tasovac i Milorad Pupovac Počasni prvi red… Stanimir Vukićević, Milan Bandić, Ivo Josipović, Miljenko Puljić sa suprugom, Ivan Tasovac i Milorad Pupovac
 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code