ŠEIK SVAKOM BORCU ARMIJE BIH U USK  POKLONIO PO 1000 EURA

ŠEIK SVAKOM BORCU ARMIJE BIH U USK POKLONIO PO 1000 EURA

2. travnja, 2014.

ipad-art-wide-zoud2-420x0

Šeik Mirsad bin Zajed al Nahjan boravio u Cazinu i Bihaću, te je na prijedlog ministra za pitanje boraca u vladi USK odlučio da  1. aprila 2014. godine lično uruči svim pripadnicima boračke populacije nezaposleno, ugrženih demobilisanih boraca u USK kovertu sa po 1.000 eura. Želja Šeika Mirsada bin Zajeda Nahjana je prije svega da među borcima učvrsti stav i dobar odnos fondacije grupe”G X” koju predvodi ministar kao spasioc za sve one koji su nemarom ministarstva u proteklim godinama bili uskraćeni za financijsku pomoć.

Šeik je, kako saznaje ljutakrajina.net uvidio kolika je bahatost i diskriminatorski odnos bio u zadnjih nekoliko godina za socijalno statusne kategorije ove boračke populacije spram ovog ministarstva, te je odlučio da ne iznevjeri veliki broj nezaposlenih, ugroženih, oronulih i ofucanih boraca ARBiH iz USK koje i onako u ovom kantonu ne drži i ne je-be niko nipodošta.

Posebno je Šejk Mirsad bin Zajad al Nahjan rekao da će posrnula temeljna boračka udruženja i udruge posebno subvencionirati jer su do sad bili zanemarivani u odnosu na druga boračka udruženja koja nisu bili ”temeljna” a pomoć će uslijediti  preko organizirane fondacije koju predvodi grupa ”G X” i to iznosom od po 100.000 eura po jednom temeljnom udruženju USK, što bi po glavi člana UO iznosilo otprilike po 15.000 eura.

– Šeik Mirsad bin Zajed al Nahjan lično će svakom nezaposlenom borcu dati u ruke 1.000 eura zbog bojazni da nebi došlo do uzimanja transakcijskog ujma ili ušura ili provizije na iznos darodavca iako ministar Topčagić tvrdi da za takvu bojazan Šeik neopravdano strahuje obzirom na transparentnost i dosadašnji pravedan rad cjelokupne vlade USK.

Apelujemo na borce da budu strpljivi jer Šeik i njegovi saradnici u ministrstvu za pitanje boraca neće moći odjednom da stignu do svih, ali će podjela krenuti u ranim jutarnjim satima 1. aprila 2014. godine i to prvo u općini Cazin, Obzirom da je Cazin dao najviše pripadnika boraca u odbrambeno oslobodilačkom ratu a do kraja dana 1, aprila i kasno u noć obići će Šejk  sve općine u USK. Svaki nezaposleni i ugroženo-ofucani borac koji je aplicirao na sredstva u BIZ-u svoje općine danas će dobiti svojih 1.000 eura – rekao nam je ministar Topčagić koji je želio da ostane anoniman. Ako želite utvrditi da li se nalazite na listi kod Šejka može te se javiti  ministru Topčagiću lično na slulužbeni tel. 062/624-061 pozivi vrijede samo za 1. april 2014. dok je podjela novca u toku.

Ipak savjetnik ministra želio nam je otkriti još jednu novinu u ovom procesu, osim novca koji će nezaposleno-ofucani borac dobiti, moći će kod Šeika na licu mesta da konkuriše svojim projektom za povoljne nepovratne kredite i time promjene sliku svog domaćinstva i Općine. No sikiriki… kaže savjetnik, projekte  će raditi ministarstvo u saradnji sa Općinama u USK kako bi na licu mjesta Šejkovog  dolaska na dan 1. aprila pokazali Šeiku da imamo dovoljno dobrih projekata ali da nismo imali dovoljno novca po  kojem bi se projekti realizirali za ofucane i siromašne borce.

-Svatko kome predamo projekat ili više njih kaže savjetnik, moći će da ih odmah preda Šeiku Mirsadu bin Zajedu al Nahjanu.

Kada akcija sa podjelom novca bude realizovana, uslijedit će veliko boračko slavlje i trajat će dok god sav novac obezbjeđen za projekte ne budu utrošeni  kroz svakodnevno organizirano druženje koje je navedeno u projektnoj dokumentaciji značajnih datuma iz odbrabenooslobodilaćkog rata kao i značajni datuma agencije za privatizaciju USK iz perioda odmah poslije rata kada su naši zaslužni saborci i dobitnici najvećih priznanja i odlikovanja mogli da za sebe po skromnim cjenama odkupe dio zaslužnog kolača iz ratnog plijena društvene i državne imovine RBiH.

-Ove 2014. godine nećemo morati da se bavimo predviđanjima da li će se i koliko novca u fondu ministarstva za pitanje boraca odvojiti za socijalno ugrožene kategorije. Ako im nije na moranje, ne moraju ove godine da se cimaju za nas, taman mogu da uštede novac ili isti prebace  na fondaciju grupe ”G-X” i stim pomognu  svojoj političkoj stranci za kupovinu glasova na predstojaćim državnim oktobarskim  izborima čija je cijena već određena i dogovorena 100 KM po jednom glasu. Uplate će biti redovno isplaćivane kroz predizbornu kampanju već od početkom mjeseca septembra. I ove godine uvažit će se potvrde izdanih od mjesnih zajednica kao dokaz za ugroženu osobu ili porodicu. A sve aktivnosti odvijaće se kao i dosad  preko određenih temeljnih boračkih saveza ili općinskih temeljnih organizacija kako se to radilo po dobro uhodanom principu.

RU Sove Krajine /LjutaKrajina.net

1. Aprila 2014.godine

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code