OTVOREOREN ŠESTI „NOVALJSKI TRIJATAR“

OTVOREOREN ŠESTI „NOVALJSKI TRIJATAR“

17. srpnja, 2012.

y250305253371978

Urnebesni smijeh zaorio se na novaljskoj rivi Ruži vjetrova, otvoren je po šesti put zaredom Novaljski trijatar pod palicom Gorana Grgića,  umjetničkog ravnatelja festivala. Sjajan uvod u ovoljetno druženje s teatrom odigrao je glumac i imitator Denis Bašić a da nije likom stajao pred petstotinjak okupljenih malo tko bi posumnjao da im se ne obraća Miroslav Ćiro Blažević, Stipe Mesić dr. Franjo Tuđman, Slavko Linić te drugi poznati iz javnog života Lijepe maše.

Još aplaudirajući odličnom Bašiću publika je dočekala drugu točku odnosno predstavu „Ufuraj se i pukni“ iz kreativne radionice Kerekeš teatra. Otac i sin, Ljubomir i Jan Kerekeš zajedno s mladim akademskim glumcem Zoranom Pribičevićem  izazvali su salve smijeha uprizorivši  nemoguću misiju upisa dva brata na studij glume uz pomoć susjeda „supervizora“.

Gradonačelnik Novalje Ivan Dabo ozarenog je lica iz prvog reda pratio zbivanja, sretan što je Goran Grgić baš Novalju odabrao za svoju dugogodišnju ljetnu destinaciju te u  njegov grad  uveo kulturno događanje koje je iz godine u godinu sve blistavije unatoč recesiji .

Svake nedjelje do 19. kolovoza domaći će i gosti moći uživati u ponajboljim  humorističkim predstavama kao što su „Mjehur od sapunice“, „Pir malograđana“ i „Amateri“.

Novalja i svog glumačkog oskara ima samo se zove Kata Novaljka a za lanjsko teatrsko ljeto zaslužio ga je Draško Zidar koji će već iduću nedjelju nastupiti u svojoj autorskoj predstavi „Cabaret kod veselih muškaraca“. Druženje u Novalji nisu propustili glumci Rene Bitorajac, Matija Jakšeković te pjevačica Marina Tomašević i mnogi drugi kojima je kazalište srcu priraslo.

Gordana Boić T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code