OTVOREN NOVALJSKI TRIJATAR

OTVOREN NOVALJSKI TRIJATAR

16. srpnja, 2013.

ART 1287

U nedjelju, 14. srpnja, u novaljskom ljetnom kinu Hollywood svečano je otvoren 7. po redu kazališni festival Novaljski trijatar. Ispred petstotinjak uzvanika, festival je otvorio gradonačelnik Novalje Ante Dabo, a pridružio mu se i umjetnički ravnatelj festivala, poznati glumac Goran Grgić.

S kazališnim programom se nije čekalo, pa su na scenu ljetnog kina Hollywood odmah stupili Siniša Popović, Luka Dragić i Gordana Gadžić i izveli urbanu dramu “Terapija”, u produkciji teatra Rugantino i režiji Maje Šimić. Kako se organizicjski tim festivala na čelu s Goranom Grgićem ove godine odlučio Novaljski trijatar pretvoriti u međunarodni festival kazališta, u 23 sata na novaljskoj Ruži vjetrova, okupljeni su mogli vidjeti do sad najveću kazališnu predstavu postavljenu u ovom gradu u izvedbi poljske kazališne trupe Teatr Ósmego Dnia. Predstava “Arka” uz scenografiju Jaceka Chmaja masovnim spektakularnim scenama ostavila je okupljenu publiku bez daha, pa s pravom možemo reći da je ovogodišnji Novaljski trijatar u mali grad i na malu scenu uveo istinski spektakularnu predstavu svjetskoga glasa.

Valja naglasiti da je poljski Teatr Ósmego Dnia (Kazalište Osmoga dana) svojevrsni suvremeni kazališni fenomen i jedno od najstarijih i najslavnijih kultnih studentskih disidentskih kazališta u svijetu, osnovano još 1964. godine.

“Ove, već sedme godine postojanja, Novajski trijatar je ambiciozno otvorio ljetnu kazališnu pozornicu s čak dvije predstave u istu večer. Obje izvedbe su imale izuzetnu posjećenost. Predstava ‘Terapija’, po riječima kolega iz predstave, imala je jednu od najboljih izvedbi, a predstava ‘Arka’ ostat će u sjećanju mnogim gledateljima kao spektakl kakvog smo rijetko viđali na našima kazališnim pozornicama. U svakom slučaju, imali smo zahtjevno i uspješno otvaranje ljetne kazališne scene u Novalji,” prokomentirao je otvorenje Goran Grgić, koji će ovo ljeto provesti radno, u Novalji, jer festival traje sve do 25. kolovoza. Tako već sljedeću nedjelju, 21. srpnja, publiku na istom mjestu očekuje hit predstava “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” u režiji Borisa Kovačevića.

Uz sve ljubitelje kazališne umjetnosti koji su pohrlili u Novalju, otvorenje Novaljskog trijatra nisu propustili ni mnogu glumci koji su došli u Novalju posebno kako bi pogledali “Arku”, među njima i Rene Bitorajac i mlada glumica Anja Matković.

Fešta od otvorenja 7. po redu Novaljskog trijatra nastavila se do sitnih noćnih sati, kada su se organizatori i gosti preselili u klub Aquarius na Zrću. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code