OSNOVANA STRANKA BOSANSKIH HRVATA ” BUDNICA HRVATSKA”

OSNOVANA STRANKA BOSANSKIH HRVATA ” BUDNICA HRVATSKA”

30. kolovoza, 2014.

y370110487650618

 

Predstavnici prije nekoliko dana osnovane Budnice Hrvatske – zajednice bosanskih Hrvata poručili su  konferencije za novinare, održane 29. kolovoza u zagrebačkom hotelu Antunović, kako žele mobilizirati snagu više od milijun žitelja Lijepe naše čiji su korijeni iz susjedne BiH te participirati u vlasti radi boljitka ne samo svog članstva nego cijelog hrvatskog stanovništva.

Istaknuli su da hrvatska politika treba nove, moralne, poštene ljude koji ulaze u politiku nakon što su se dokazali u svojim poslovnim karijerama i privatnom životu, a upravo to nudi Budnica Hrvatska.

Čelnici Budnice smatraju da su bosanski Hrvati danas vrlo učinkovit dio svake pore hrvatskog društva, osim vlasti, u kojoj gotovo ne sudjeluju niti na lokalnoj niti na nacionalnoj razini.

“Postojanje bosanskih Hrvata aktualizira se redovito, kroz dva desetljeća hrvatske samostalnosti, tek uoči izbora, jer su gotovo sve stranke na vlasti kao i one koje vladanju u Hrvatskoj teže, svjesne biračke snage bosanskih Hrvata, njihovog doprinosa društvu, značaja i gospodarskog obola. No, unatoč tomu, već nakon izbora, sve to pada u zaborav, dana obećanja blijede i nikada ne dožive ozbiljenje, a bosanski Hrvati ostaju na rubu interesa i odbačeni, već godinama u težnji da se uzdignu i pokažu da ne smiju i ne trebaju biti zaboravljeni, već aktivni kreatori hrvatske politike, sudionici u hrvatskoj vlasti” – poručio je hrvatskoj javnosti, te posebice koaliciji na vlasti, s današnje konferencije za novinare Dragan Martinović, predsjednik Budnice Hrvatske – Zajednice bosanskih Hrvata

Uz predsjednika Martinovića, Petar Geljić, potpredsjednik Središnjeg odbora Budnice Hrvatske, Dragan Kurtušić te Ivan Martić, potpredsjednici Budnice Hrvatske, govornici na konferenciji za novinare, podsjetili su kako danas više od milijun hrvatskih građana vuče svoje korijene iz Bosne i Hercegovine, a samo u Zagrebu svaki je peti stanovnik porijeklom bosanski Hrvat.

Istaknuli su i kako naspram tako impozantnog broja žitelja kao i velikog obola u svim društvenim aspektima Lijepe naše, bosanski Hrvati danas stoje više nego ikada na margini interesa vlasti, institucija, hrvatskog društva, kojega oplemenjuju svojim marljivim i vrijednim radom.

Predstavnici novoosnovane stranke naglasili su kako se bosanski Hrvati trebaju okrenuti sami sebi bez lažnih i licemjernih tutora koji su njima do sada samo okoristili.

Upravo iz tih razloga osnovana je i Budnica Hrvatska – Zajednica bosanskih Hrvata, a u cilju da bosanski Hrvati konačno na prostorima Lijepe naše svoju sudbinu uzmu u vlastite ruke, kreiraju vlastitu strategiju održivosti, participiraju u vlasti i sprovode u djelo ono što mnogi već godinama prazno obećavaju. Jer nitko ne može istinski zastupati interese bosanskih Hrvata u Hrvatskoj od nas samih – poručili su čelnici Budnice Hrvatske ističući želju uzeti  vlastitu sudbinu u vlastite ruke i pokazati koliki se potencijali koje posjeduju može usmjeriti, ne samo na dobrobit bosanskih Hrvata nego i svih žitelja Lijepe radi kvalitetnijeg, poštenijeg te dostojnog čovjeka, života na ovim prostorima. T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code