OSMI FISTT ART FEST

OSMI FISTT ART FEST

16. prosinca, 2014.

 

raspored radionica Custom

Udruga za promicanje audiovizualne kulture FISTT najavljuje osmo izdanje FISTT ART FEST-a, festivala  kreativnosti i „uradi sam“ kulture. 

Festival će se već tradicionalno održati u prostorijama SC-a u Zagrebu, Savska 25.18., 19. i 20. prosinca, svaki dan od 12 do 21 h.

Kao i svake godine, u sklopu FISTT ART FESTA  održava se veliki božićni sajam rukotvorina na kojem će svoje radove predstaviti preko 100 umjetnika iz Hrvatske i šire.Istovremeno će se kroz sva tri dana održavati razne kreativne radionice na kojima će posjetitelji moći besplatno sudjelovati.

Cijeli festival bit će popraćen i zanimljivim glazbenim programom, dj-programima  i nastupima uživo.

FISTT ART FEST – Festival kreativnosti i d.i.y. (do it yourself, odnosno – “uradi sam”) kulture prvi put održao se u proljeće 2009. godine, nakon što je nekolicina mladih umjetnika i entuzijasta, pod okriljem udruge za promicanje audio vizualne kulture FISTT, pokrenula inicijativu za organizacijom u to vrijeme jedine manifestacije tog tipa u Zagrebu, ali i mnogo šire.

Ideja vodilja bila je autorima ponuditi prostor i uvjete za izlaganje ipak nešto prilagođenije mjesecu prosincu, na toplom i ugodnom mjestu gdje bi i prezentacija ručno izrađenih umjetnina i predmeta bila efektnija i gdje bi se autori mogli bolje prezentirati publici, pošteđeni konstantne borbe sa elementima i gubljenja  u moru konfekcije i kiča koje svake godine gledamo na gradskim ulicama, ali i u izlozima trgovina. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code