OSAM DUBROVČANA U BARAKUDAMA

OSAM DUBROVČANA U BARAKUDAMA

13. kolovoza, 2012.

olimp2012

Najveći uspjeh našeg vaterpola, Hrvatska je novi olimpijski prvak. Nakon srebra u Atlanti davne 1996. godine, 16 godina kasnije u Londonu – najsjajnije odličje. Vaterpolisti su ostvarili san svakog sportaša, zauvijek će ostati zapisano da su upravo oni osvojili zlato na Olimpijskim igrama 2012. godine. U finalu su s 8:6 pobijedili Italiju.

Bravo i za osam Dubrovčana u reprezentaciji. To su igrači Miho Bošković, Nikša Dobud, Maro Joković, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Paulo Obradović i Frano Vićan te pomoćni trener Elvis Fatović.

Početak identičan onom u polufinalu protiv Crnogoraca, ponovno je protivnik prvi poveo (Gallo), ali i završetak je bio – identičan. Posljednji zvuk sirene svi su naši vaterpolisti dočekali s visoko podignutim rukama u zrak. U Londonu nije bilo boljih, Hrvatska je u osam utakmicama došla do osam pobjeda i zato su – najbolji.

Svečani doček dubrovačkih olimpijskih pobjednika priprema se sutra (ponedjeljak) navečer na Stradunu u organizaciji grada Dubrovnika. Nema sumnje, znat će vaterpolisti proslaviti veliki uspjeh. Prekrasno je bilo vidjeti naše sportaše na samom tronu, zvuke Lijepe naše i zastavu svetog Vlaha. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code