ČOLAK  NA TRGU BANA JELAČIĆA POSTAVIO GUINESSOV REKORD

ČOLAK NA TRGU BANA JELAČIĆA POSTAVIO GUINESSOV REKORD

1. listopada, 2013.

goran colak

Hrvatski ronilac Goran Čolak, aktualni svjetski prvak i rekorder u svim bazenskim disciplinama u ronjenju na dah, postavio je novi svjetski rekord u disciplini Static Apnea CO2 (zadržavanje daha u mirovanju s prethodnim disanjem kisika) na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Čolak je pod vodom izdržao 22:32 minute te tako za 10 sekundi popravio dosadašnji rekord koji je držao Belgijanac Tom Sietas. Ovo nije natjecateljska disciplina, već je Čolak svojim dostignućem zaslužio mjesto u Guinessovoj knjizi rekorda.

– Sve je bilo jako dobro. Malo mi je hladno, ali proći će. Oko 12 minuta je počelo bit gusto – pričao je Čolak nakon uspjeha, otkrivši da su poznata samo četvorica ronilaca na svijetu koji su držali dah preko 20 minuta! Iz prvog reda s pažnjom je Goranov pothvat pratio i gradonačelnika Zagreba Milan Bandić.

Na pitanje o čemu je razmišljao tijekom zadržavanja daha, Goran je spremno odgovorio:

– Slušao sam zvuk tramvaja pa sam razmišljao o tome!

Proteklog vikenda građani Zagreba mogli su na Trgu bana Jelačića pogledati izložbu podvodnih fotografija Marjana Radovića i to – u bazenu.

U sklopu akcije Pogled u plavo, koja ronjenjem promovira Hrvatsku, postavljen je bazen na glavnom gradskom trgu, kako bi svi zainteresirani građani mogli, kako napominju organizatori akcije, potpuno besplatno zaroniti u punoj opremi i pogledati izložbu u ambijentu u kojem su fotografije i nastale, pod vodom.

Prije tri mjeseca Čolak je u Beogradu postavio i svjetski rekord u disciplini Dynamic Apnea (dinamika) preronivši 281 metar. (Hina)T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code