ODAKLE VELIKA MODRICA NA LEONARDINOM LICU?

ODAKLE VELIKA MODRICA NA LEONARDINOM LICU?

11. lipnja, 2014.

 050304 leonarda dk 18 Custom

Otkrivamo što su ostali mediji prešutjeli

 

Napisao: Dražen Stjepandić

Fotografija:www.story.hr

 

U ove nogometne dane u javnosti se pojavila informacija da je Leonarda Boban završila u bolnici.

Šest dana provela je na Klinici za neurologiju  KBC-a Sestre  milisrdnice u Vinogradskoj ulici. Spominjale su se sumnje u moždani udar.

“Poznata dizajnerica ostala u bolnici kako bi se obavile sve detaljne pretrage i utvrdilo je li možda riječ o moždanom udaru. Nakon isključenja te dijagnoze i poboljšanja stanja Leonarda je jučer (petak 6.lipnja- op.a.) puštena iz bolnice na kućnu njegu.”- pisalo je u Jutarnjem listu.

U tekstu se ne spominje veliki hematom preko  polovice lica. Prisutni na klinici za neurologiju su međusobno o toj jasno uočljivoj modrici  šaptali lako dijagnosticirajući kakva vrsta udara, odnosno udaraca  je zadesila nekadašnju prodavačicu u boutiqeu Škorpion Milana Šečkovića. U tom davno zatvorenom boutiqeu u staroj Vlaškoj tada devetnaestogodišnji, prije Nike Kranjčara najmlađi kapetan u povijesti Dinama, upoznao je svoju bivšu suprugu. Kasnije kad je Zvonimir Boban zaigrao za Milan vjenčali su se u Matičnom uredu u Milanu, a crkveno vjenčanje imali su nakon šest mjeseci u crkvi Sv. Marka na Gornjem gradu. Dvadeset godina nakon toga Leonarda Boban je po drugi put u kratkom razdoblju završila u bolnici. I ponovno kruže razne priče o pravim razlozima.

Imena pacijenata u neurološkom odjelu obično su ispisana na vratima bolničkih soba. Leonarda Boban je na neurologiji boravila inkognito, njeno ime nije bilo ispisano na vratima, ali vijest se brzo doznala, proširila i do medija, ali zasad u iskrivljenom izdanju. Prešućena  je velika modrica,kao da ju je netko udario ciglom,  koju je medecinsko osoblje zajedno s pacijentima za vrijeme njenog šestodnevnog boravka u Vinogradskoj jasno uočilo.

TERENCEM PREKO NOGE

Umjesto pretpostavki kako je nastala modrica preko polovice Leonardina  lica spomenimoda  joj je suprug prije šest mjeseci s automobilom prešao preko noge. Bilo je to na  dvadesetu godišnjicu njihovog braka. “Umjesto da se vesele i proslave 20. godišnjicu braka, par je završio na Klinici za traumatologiju. Nezgoda se desila kada je Zvone svojim terencem supruzi kotačem slučajno prešao preko noge, a ona zadobila teški prijelom te završila u bolnici.”, također je pisao Jutarnji list.

Citiramo: “Svoju verziju događaja u postaji je dao i bivši kapetan “vatrenih” koji je kobnog 10. prosinca oko podneva u svojem Jeepu Grand Cherokee daruvarskih registarskih oznaka došao  u zagrebačku Masarykovu ulicu. Zaustavio se ispred kućnog broja 25 gdje je u obiteljsku slastičarnicu Chocolat 041 dostavio božićne ukrase. Dok se unatrag pokušavao uključiti u promet, prednjim lijevim dijelom Jeepa prešao je preko noge Leonardi koja je u tom trenutku, prema Bobanovim tvrdnjama, slučajno podmetnula nogu jer je dotrčala na kolnik do auta. Od naleta je poznata dizajnerica pala na tlo, a u pomoć joj je pritekao Zvonimir koji ju je posjeo u automobil i odvezao u obližnju Kliniku za traumatologiju.

Nakon pregleda Leonarda je podvrgnuta rutinskom operativnom zahvatu zgloba te je zadržana na dodatnom promatranju. Iako su supružnici Boban objasnili doktorima da je nezgoda splet nesretnih okolnosti i trenutka nepažnje, odbacivši time naklapanja da je naletu auta prethodila svađa i da je bilo ciljano, bolnička prijava odaslana policiji je jasna – Leonarda Boban zadobila je teške tjelesne ozljede u naletu osobnog automobila.”

Nekadašnji kapetan vatrenih se tada izvukao, premda, prema zakonu, za izazivanje prometne nesreće s teškim ozljedama predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, a ako je iz nehaja, onda je kazna novčana ili, pak, do tri godine boravka iza rešetaka. Nažalost, nedugo nakon događaja koji se odvijao na ulici zatim njegova supruga je ponovno završila u bolnici zbog nečega što se dogodilo u četiri zida. Velika modrica koju su vidjeli prisutni na neurologiji u Vinogradskoj sugerira što se dogodilo i baca sasvim drugo svijetlo na ono što se dogodilo krajem prošle godine.

Što je medecinsko osoblje nakon svega poslalo policiji nije nam poznato, no ako su se pridržavali zakona liječnici su morali izvjestiti policiju o velikom hematomu preko polovice Leonardinog lica. Zna se kako takve modrice nastaju.

PETERO DJECE

Nije nepoznanica da Zvonimir Boban ima karakter  ego-manijaka sklonog  agresivnom ponašanju. Ono što je napravio milicajcu  uoči nikad odigrane utakmice između Dinama i beogradskig crveno-bijelih  1990. u Maksimiru često je ponavljao u različitim situacijama, samo pred daleko manjim auditorijem i daleko od povijesne pozornice. Ipak, svoju  pravu prirodu nije uspio prikriti, slika njegovog pravog ponašanja  u obiteljskom okružju ipak dospijeva do javnosti.

 

Inače, Leonarda i Zvone  Boban u javnosti su slovili  kao skladan par koji uživa u društvu svoje petero djece. Lea i Zvone godinama su maštali da postanu biološki roditelji, a nakon godina neuspjelih pokušaja, te spontanih pobačaja, san im se ostvario 2010., kada je rođena malena Ruža, najmlađa od petero djece. Uz danas 4-godišnju Ružu, Leonarda se gotovo potpuno povukla iz javnog života i posvetila se djeci: 17-godišnjoj Mariji, 10-godišnjem Gabrijelu te 8-godišnjim blizancima Rafaelu i Marti.

Zbog njega je Lea ostavila tek započetu manekensku karijeru i rodni grad. Odmah je pristala na ulogu supruge i domaćice često prisutne u javnosti. Ubrzo nakon odlaska u Milano Leonarda je zaboravila hrvatski, odnosno počela je govoriti s talijanskim naglaskom.  Dugo godina Leonarda nije mogla zatrudnjeti pa su Bobanovi posvojili četvero djece, a nakon 16 godina braka Leonarda je napokon i rodila.  Supružnici su danas vlasnici nekoliko lokala u Zagrebu. Jedan od njih, na početku Gajeve ulice,  vodi  Leonarda, koja se paralelno bavi i modnim kreacijama i izradom nakita. 

REVIZIJA PRIVATIZACIJE

Lokali obitelji Boban nekada su pripadali nekadašnjem društvenom ugostiteljskom poduzeću Lotrščak. U vrijeme pretvorbe i privatizacije privatizirani su bez uložene kune, o čemu smo pisali na portalu Tjedno dok smo objavljivali tekstove o donedavno popularnom restoranu Medvednica kod kružnog toka na spajanju Petrove i Bukovca. Marinko Boban je kod banke založio ono što nije bilo njegovo i s tim kreditom došao je u posjed  lanca  lokala.

Miljenko Drežnjak Rođo, čovjek koji je godinama vodio Medvednicu, sve dok ga Bobanovi nisu izbacili na ulicu svojedobno nam je nam je pokazao Izvješće revizije privatizacije Lotrščaka, gdje piše da je “Medvednica” privatizirana za 3% njene stvarne tadašnje vrijednosti, odnosno 97% ispod cijene. Kupljena je za 2. 800 nekadašnjih njemačkih maraka. Poslije prve privatizacije Marinko Boban ju je kupio od novog vlasnika za 60. 000 kuna.

“ Država je napravila reviziju pretvorbe Lotrščaka, utvrđene su brojne nepravilnosti, ali me čudi zašto DORH kasnije nije reagirao. Koji su to centri moći koji i u današnje vrijeme pogoduju obitelji Boban da zadrže protuzakonitu pljačku u pretvorbi” – pitao se Rođo.

U Izvješću o obavljenoj pretvorbi i privatizaciji društvenog poduzeća UP Lotrščak, Zagreb, Državnog ureda za reviziju iz veljače 2003. godine, može se pročitati da je nekadašnje Ugostiteljsko poduzeće Lotrščak djelatnost obavljalo u 46 ugostiteljskih objekata (13 restauracija, 4 gostionice i pivnice, 5 snack barova, 22  buffeta i caffe bara i 2 kavane) i šest poslovnih prostora, gdje su bile smještene zajedničke službe, a sve su u Zagrebu. U vlasništvu poduzeća bilo je šest ugostiteljskih objekata (restauracije Šestinski lagvić i Šumski dvor), caffe barovi Medvedgrad i Podmornica, te buffeti Okretište i Medvednica) i jedan poslovni prostor na Opatovini 11, dok su drugi objekti u najmu. Nekada poznate restauracije Vinodol, Kornat, Korčula, Turist, pizzeria Zadar, kavane Medulić i Kazališna kavana… spadale su pod Lotrščak, koji je nekada imao 649 zaposlenika, a 1993. godine postao je dioničko društvo. Svaki veći objekt postao je posebno poduzeće: Lotrščak-Stari Zagrebd.o.o., Lotrščak-Vinodol d.o.o., Lotrščak-Medulić d.o.o., Lotrščak-Korčula d.o.o., Lotrščak-Kornat d.o.o., Lotrščak-Kazališna kavana d.o.o. itd. Poslije su se dioničari podijelili tako da su međusobno raspodijelili lokale, a Marinku Bobanu kao većinskom dioničaru sa 75% udjela pripali su Vinodol, Korčula, Kornat, kasnije preimenovan u Boban, i dva stana iznad njega, Šumski dvor i Šestinski lagvić, oko kojeg se također dugo sporio i  u čiji posjed nikada nije uspio doći. Šumski dvor je na ime hipoteke preuzela Zagrebačka banka, a Medvednicu je kupio od nekadašnjeg djelatnika Lotrščaka. Kao i Medvednica, sve što je nekada pripadalo Lotrščaku privatizirano je ispod prave tržišne cijene.

U posljednjem od tekstova koji smo napisali o Rođinom ratu s Marinkom Bobanom oko Medvednice od Rođe smo doznali da je sutkinja dok mu je sudila za vrijeme ročišta telefopnirala Marinku Bobanu. Rođo je aludirao na veze koje imaju Bobanovi. Je li Leonarda sada žrtva tih jakih veza obitelji Boban?

Svakih malo završi u bolnici, a onda kao nije ništa bilo, nekadašnji nogometaš joj je slučajno prešao preko noge poslije obiteljske svađe, a onda nakon toga slučajno s velikom modricom završi pod posebnim mjerama nadzora šest dana u Vinogradskoj.

Srećom nije bilo moždanog udara, napisale su novine koje izdaje kompanija  gdje je jedno vrijeme Zvonimir Boban bio direktor Sportskih novosti, a kakvog je udara, odnosno udaraca bilo zasad se naveliko govori samo u kuloarima.

LEONARDA O SVEMU ŠUTI

Par dana nakon izlaska Leonarde iz bolnice Boban je za Sportske  dao intervju. Izjavio je kako ga je iznenadila odluka izbornika Nike Kovača da u Brazil ne povede Milana Badelja.

„Badelja si ne mogu objasniti, a ni Kovačevo ponašanje prema Badelju. Standardan je igrač u klubu iz Bundeslige, ima klasu. Iznimno je pozitivan i kulturan momak. Badelj je odličan igrač koji nam je mogao jako pomoći u Brazilu. Legitimno je da Kovač može misliti drugačije, ali nije ga trebao zvati na pripreme da bi ga pod izlikom male ozljede otkantao i ostavio u Hrvatskoj. Imam osjećaj da taj dečko oduvijek dobiva manje no što zaslužuje“ – kazao je Boban dodavši kako se nada da nije riječ o nekoj politici u cijeloj priči.

Boban je progovorio i o Mariju Mandžukiću za kojeg je kazao da “nije svjetska igračka klasa, ali može igrati u najboljim klubovima, što je već i dokazao“.

„Uvijek znaš što će ti Mandžukić dati na terenu, a to je jako bitno. Guardiola živi u nekom svom filmu i nije shvatio kakav je Mario, a po meni ne shvaća puno toga. Mario je i taj odnos stoički istrpio. Da mu bude lakše, Veliki Pep je rastavio ideal napadačkog nogometa – Ibru i Messija, uvjerivši mnoge da ne mogu igrati zajedno. To je prestrašno. Mandžo nije ni Ibra ni Messi, nije briljantan, ali je kompletan. Inače, obožavam njegov pobjednički karakter i jako mi je drago zbog načina na koji je sve nas predstavljao u klubu veličine Bayerna. Nedostajat će nam jako puno protiv Brazila, jasno da hoće, ali bit će svježiji za utakmice s Kamerunom i Meksikom. Tko god ga bude mijenjao, neka se orijentira na Luiza, koji zna igrati, ali je neoprezan kao obrambeni igrač. Osobno mi je ludost da ga se toliko veliča“ – kazao je Boban.

Zvonimir Boban rijetko daje intervjue hrvatskim medijima, a i kad to napravi redovito surađuje samo s odrđenim medijima i novinarima. Politika javnih nastupa mu je proračunata, ciljana i dozirana. Kao mnogi koji skrivaju istinu ima običaj govoriti kako novine lažu, a među njima Sportske najmanje. Cilj ovog intervjua u kojem je napao Niku Kovača i Manđu „da nije svjetska klasa“ bio je skretanje pozornosti s obiteljskih problema i naravno vraćanje usluge kompaniji u kojoj je bio direktor.

 Leonarda Boban je bila daleko otvorenija posebno prema izdanjima za žene. Nažalost otkako je pod sumnjivim okolnostima počela završavati po bolnicama još od nje u medijima nije bilo glasa. Zadnje što je izjavila za jednu žensku reviju prije nego što joj je uoči godišnjice braka „slučajno“ suprug prešao preko noge bilo je da „nikad nije bila sretnija“. T

 

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. press
  #1 press 14 lipnja, 2014, 20:30

  pavicev jl je vec otprije poznat po fabriciranim intervjuima

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Kluz
  #2 Kluz 11 lipnja, 2014, 21:23

  Nije joj se na vrijeme otvorio padobran..?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. baba
  #3 baba 11 lipnja, 2014, 13:28

  Pa gdje su sad glasne udruge poput B.a.B.e. i njezine vrtirepke Sarnavke?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code