NOVO ZADUŽIVANJE OD 400 MILIJUNA EURA

NOVO ZADUŽIVANJE OD 400 MILIJUNA EURA

26. ožujka, 2014.

hbor eib03 Custom

Ugovor o prvoj tranši zajma u iznosu od 400 milijuna eura u utorak  24. ožujka, 2014. u Zagrebu su potpisali potpredsjednik Europske investicijske banke Dario Scannapieco i predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev, a potpisivanju je nazočio i Slavko Linić, ministar financija.

Od toga sredstva u iznosu 250 milijuna eura namijenjena su za financiranje malog i srednjeg poduzetništva, a 150 milijuna eura je namjenjeno za financiranje projekata javnih i privatnih srednje kapitaliziranih poduzeća koja ulažu u projekte bazirane na znanju, infrastrukturu i zaštitu okoliša.

Ugovor o zajmu potpisan je u okviru predočavanja rezultata rada Europske investicijske banke u 2013. godini i njihovih aktivnosti u Hrvatskoj, koja je održana danas u Zagrebu, a Dario Scannapieco je potpredsjednik EIB-a, pritom je istaknuo: „Olakšan pristup dugoročnim sredstvima koje omogućava EIB zajedno s HBOR-om, našom dugogodišnjom parterskom institucijom, je ključan za daljnji razvoj malog i srednjeg poduzetništva i srednje kapitalizirani poduzeća koja su nositelj hrvatskog gospodarstva i glavni pokretač razvoja i novih radnih mjesta u Hrvatskoj. Putem HBOR-a EIB omogućava da njihovi projekti budu financirani pod povoljnim uvjetima, uključujući i one vezane za povećanje energetske učinkovitosti.“

Anton Kovačev, predsjednik Uprave HBOR-a je dodao: „Danas pribavljena sredstava u iznosu 400 milijuna eura HBOR će iskoristiti u svojim nastojanjima da potakne nove investicije, posebno u uvođenje novih proizvoda i tehnologija. Ovakva ulaganja su ključna za povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, a time i povećanje izvoza. U našim nastojanjima imamo veliku podršku EIB-a koji nas prati već trinaest godina. Ovom im prilikom zahvaljujem još jednom na povjerenju i na tome što su HBOR prepoznali kao ključnu ustanovu za suradnju u Hrvatskoj.“

Suradnja EIB-a i HBOR-a započela je 2001. godine i, od tad (uključujući i danas potpisani zajam) do sad EIB odobrio HBOR-u iznos od gotovo 1,8 milijardi eura. Ova sredstva su u najvećoj mjeri bila namijenjena za financiranje projekata malih i srednjih poduzetnika, srednje kapitaliziranih poduzeća i

javnih poduzeća s područja proizvodnje i usluga, uključujući i turizam, kao i investicijama u sektoru energetike, zaštite okoliša i sličnim infrastrukturnim projektima.

Ivan Raos T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Pouzdan zajmodavac.
  #1 Pouzdan zajmodavac. 16 kolovoza, 2018, 05:41

  Zdravo,

  Jeste li zainteresirani za dobivanje pomoći od privatnog zajmodavca?
  Jeste li tražili pouzdanog zajmodavca s kojim se možete pouzdati i raditi s punim povjerenjem?
  Jeste li odbijali vašu banku u vezi s dobivanjem kredita?
  Želite li otvoriti tvrtku ili proširiti postojeće tvrtke?
  Imate li hitnu ili kritičku medicinsku situaciju i trebate hitni zajam?
  Imate li dugove za čišćenje i trebate zajam?
  Jeste li student i treba studentski kredit?
  Trebate li zajam za osobne potrebe?

  Ovo je privatni zajmodavac po imenu gospodin Rod Alfred; registriran za posudbu širom svijeta. Ja sam sposoban izdavati sve vrste zajmova s ​​maksimalnim iznosom od 35 milijuna dolara. Pružam 24 sata online gotovinskih kredita s neprekidnom službom za korisnike na čekanju da prisustvujem vama. Bez obzira na vaš posao (zaposleni ili nezaposleni) i dalje ćete dobiti zajam. Dajemo kratkoročne i dugoročne zajmove. Sve ove usluge zajma su kamatna stopa od 3%. Molimo, ako vam treba zajam, kontaktirajte nas dolje ..

  E-adresa: [email protected]
  WhatsApp: + 2 3 4 8 0 2 5 9 3 4 6 9 9

  Ovdje ste uvijek dobrodošli. Dobit ćete svoj zajam ovdje i mi ćemo obrišiti vaše suze. Imamo dobru poslovnu reputaciju. Slobodno nas posjetite danas.

  Hvala vam.
  Direktor.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code