NOVE IZLOŽBE MAČAKA

NOVE IZLOŽBE MAČAKA

26. veljače, 2013.

98545f0b9b4bdfaf9455e81e59f5f275

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnje Svjetske izložbe mačaka u Areni, Savez felinoloških društava Hrvatske organizira ovaj tjedan u Zagrebu čak dvije međunarodne izložbe mačaka. Izložbe će se održati u centru King Cross Jankomir, u subotu i nedjelju, 2. i 3. ožujka, od 10 do 18 sati, kao dva zasebna natjecanja.

Organizatori su na taj način željeli omogućiti izlagačima jedinstvenu priliku za stjecanje dva međunarodna certifikata, ali i promovirati felinologiju putem direktnog kontakta posjetitelja s izložbenim mačkama.

Na obje izložbe prijavljeno je preko 160 mačaka 20-ak pasmina, a osim izlagača iz Hrvatske, četveronožne ljepotice i ljepotani doputovat će iz Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke i Nizozemske. U skladu s trenutnim felinološkim trendovima, kao i na svjetskoj izložbi, najbrojnije su pasmine Britanska kratkodlaka mačka i Main Coon.

Sudački je sastav respektabilan te će o najboljima odlučivati sutkinje i suci iz Francuske, Poljske, Nizozemske i Rumunjske.

Program je oba dana jednak, suđenja će trajati od 10 do 14 sati, a nakon pauze, od 16 do 18 sati održat će se Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, što je ujedno najatraktivniji dio programa.

Izložba će za posjetitelje oba dana biti otvorena od 10 do 18 sati, uz cijenu jednodnevne ulaznice za odrasle od 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. U prostoru izložbe bit će organizirana i prigodna prodaja potrepština i opreme za mačke.T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code