Promocija nove kuharice Veljka Barbierija “Hrvatska kuhinja” održana je u srijedu 30. siječnja u 19 sati u restoranu Tratoria Al Pittor, Bogovićeva 3. U tom restoranu Veljko Barbieri je jedan od kreatora ponude.
Hrvatska kuhinja, u izdanju Profila, svojevrstan je nastavak velikog Barbierijeva hita Priča o dalmatinskoj kuhinji. U ovoj knjizi ovaj nagrađivani književnik i najveći poznavatelj povijesti gastronomije nudi nam 606 recepata iz svih krajeva Hrvatske. Knjiga je podijeljena na poglavlja: predjela i salate; juhe; rižota, tjestenine, kruhovi; jela od povrća; jela od mesa; jela od ribe, rakova, školjaka, glavonožaca, žaba i puževa te kolači
Do sada je najveći uspjeh postigao Barbierijev “Epitaf carskog gurmana”, objavljen još 1983. i tiskan u nekoliko izdanja, posljednji put u ediciji 10 najvažnijih romana hrvatske književnosti po izboru VL-a u nakladi od 220.000 primjeraka, te preveden na osam jezika,
Svekolika javnost Veljka Barbierija najviše poznaje po televizijskom gastronomskom serijalu “Jelovnici izgubljenog vremena”.
Uz autora o knjizi je govorio i Željko Žutelija, koji je pohvalio autorov “manekenski trbuh”. Na promociji su viđeni: Mirjana Rakić, Velimir Visković, Vlado Dominić, Ines Stipetić…
Najavljen je i gradonačelnik Milan Bandić, ali u prvih sat I nešto nismo ga vidjeli.
2 komentara
Uskoči u raspravuKuhar, pisac, lisac i pijanac!