NOĆ ISTRAŽIVAČA 2013.

NOĆ ISTRAŽIVAČA 2013.

1. rujna, 2013.

NOĆ ISTRAŽIVAČA 2013 foto

Svake godine zadnjeg petka u rujnu u tristotinjak gradova u 35 zemalja diljem Europe održava se Noć istraživača. Hrvatski gradovi – Zagreb, Rijeka i Split su također uključeni u ovu manifestaciju koja će se ove godine obilježiti u petak, 27. rujna.
Noć istraživača organizira Agencija za mobilnost i programe Europske unije te sveučilišta u Zagrebu, Rijeci i Splitu, Institut Ruđer Bošković, Institut za fiziku, Medicinski i Tehnički fakultet u Rijeci te Društvo znanost.
Manifestacija Noć istraživača organizira se kako bi se na zabavan i jednostavan način podigla svijest šire javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo te kako bi se uklonile predrasude koje često postoje prema znanstveno-istraživačkoj zajednici. Jedan od pozitivnih učinaka manifestacije svakako je i povećana zainteresiranost mladih za profesionalnu karijeru u znanosti.
Navedeni program se ostvaruje sredstvima Europske komisije kroz Marie Curie akcije u okviru Sedmog okvirnog programa za istraživanje i tehnološki razvoj (Seventh Framework Programme – FP7), za čiju je provedbu u Republici Hrvatskoj zadužena Agencija za mobilnost i programe EU. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code